• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 11 °C

Dersim’de çok sayıda köye elektrik verilemiyor

Dersim’de çok sayıda köye elektrik verilemiyor
Dersim’de bir haftadan beri etkili olan kar yağışı sonrası merkez ve ilçelere bağlı çok sayıda köye elektrik verilemiyor.

Yağış nedeniyle Nazımiye, Ovacık, Hozat ve Pülümür ilçesinde kar kalınlığı iki metreye yaklaşırken ilçelerdeki bazı evler kardan görünmez oldu.  200’den fazla köy ulaşıma kapandı, çok sayıda köye 10 gündür elektrik verilmediği için vatandaşlar mağdur.
Kış mevsimin sert geçtiği ilçeler arasında yer alan Nazımiye ilçesinde çok sayıda köyün yolu kapalı, enerji nakil hatlarında yaşanan sorunlardan ötürü birçok köy  15 günden beri elektriksiz.
Enerji nakil hatlarında yaşanan sorunlar nedeniyle karanlıkta kalan vatandaşlar,  yiyeceklerinin bozulduğunu söylüyor.
Yetkililerin ilçeye önem vermediğini söyleyen vatandaşlar, kar yağışı ile başlayan mağduriyetlerin sürdüğünü belirtiyor.
Zeynep Demirtaş, “3 gün boyunca kar yağdı, elektrik olmadığı için dolaplarımız çalışmadı. Eskiden de çok kar yağardı ama bu kadar mağdur olmazdık. Şimdi herhangi bir çalışma yok kimse bizi sormuyor”dedi.
Zülfü Yılmaz, “Kar bu kez çok fazla yağdı, 3 metre kar yağdı, önceden bu kadar yağmıyordu. Kaç gün elektriksiz kaldık, yiyeceklerimiz bozuldu. Yollarımız kapandı, evimizin etrafı kar doldu dışarı çıkamadık”
80 yaşındaki Emine Çelik, “10 günden fazladır elektriklerimiz yok karanlık içinde kaldık. Neden bize böyle yapıyorlar, biz yaşlıyız ve hastayız”
Ali Akıntaş, “ Uzun zamandır elektriğimiz yok, köy yollarımız kapalı. İnsanlar köyden kepçelerle ilçeye geliyorlar”
Adil Güngör, “Biz bu enerji hatlarının yapılması yönünde sürekli kendilerine söylüyoruz ancak yapılmıyor. Kış olunca kar yağınca bizim elektrikler kesiliyor. Günlerce elektriksiz kalıyoruz. Biz yiyeceklerimizi derin dondurucuya koyuyoruz, elektrik gittiği için yiyeceklerimiz bozuldu ve dökmek zorunda kaldık. Yiyecekler bozulduğu için 2 bin TL zararımız oldu.”
Nazımiye Belediye Başkanı Cefer Kırmızıçiçek’te ilçede enerji nakil hatlarında yaşanan sorunun enerji şirketinin özelleşmesinden kaynaklandığını söylüyor.
Belediye olarak mağdur olan vatandaşlara yardım ettiklerini ancak yetersiz geldiklerini söyleyen Kırmızıçiçek, “Köylerimizin birçoğunda elektrik direklerinin hepsi kırılmış, insanlar yiyeceklerini dolaplara koymuş hepsi bozulmuş, önceden de kar yağardı ancak kısa zamanda sorunlar çözülürdü. Şimdi özelleştikten sonra enerji şirketi eleman göndermiyor. Buradaki elemanların sayısı az olduğu için yetersiz kalıyorlar”dedi.
Haber: İbrahim Yıldırım

dersimde-bircok-yere-elektrsk-verilemiyor-(3).jpgdersimde-bircok-yere-elektrsk-verilemiyor-(4).jpgdersimde-bircok-yere-elektrsk-verilemiyor-(5).jpgdersimde-bircok-yere-elektrsk-verilemiyor-(6).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim