• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Tunceli 5 °C

Dersim’de araçlar, plakalarına göre trafiğe çıkabilecek

Dersim’de araçlar, plakalarına göre trafiğe çıkabilecek
Dersim’de koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, tüm araçlar için tek çift plakasına göre trafiğe çıkma kararı verildiği bildirildi.

İl Pandemi Kurulu’nun aldığı karar kapsamında tek çift plakalara göre trafiğe çıkma kararı alındı. Karar tüm araçlar için geçerli olacak.

Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında toplanan Pandemi Kurulu'nun koronavirüs tedbirleri kapsamında kent genelinde uygulamaya konulacak yeni kararları paylaşıldı. Kurulda, cinslerine ve kullanım şekline bakılmaksızın hususi ve ticari araçlardan, plakasının son rakamı tek rakamla bitenlerin tek günlerde, çift rakamla bitenlerin ise çift günlerde trafiğe çıkmasına karar verildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz ve ilçelerinde salgının yayılma tehlikesinin önlenmesi amacıyla araç cinslerine ve kullanım şekline bakılmaksızın hususi ve ticari araçlardan, plakasının son rakamı tek rakamla bitenlerin tek günlerde, çift rakamla bitenlerin ise çift günlerde trafiğe çıkmasına 30 Nisan 2020 tarihine kadar karar verilmiştir. 02.04.2020 tarihi Perşembe saat 00:01’den 02.04.2020 tarihi Perşembe saat 24:00’e kadar plakasının son rakamı çift olan araçlar, 03.04.2020 tarihi Cuma saat 00:01’den 03.04.2020 tarihi Cuma saat 24:00’e kadar plakasının son rakamı tek olan araçlar trafiğe çıkabilecektir.

Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarında kamu hizmetlerinde görevli personel veya görev verilen araçlar, gıda ve temizlik gibi temel tüketim maddeleri tedarikçileri, ilimizden transit geçecek araçlar ve acil tedavi için sağlık kuruluşlarına müracaat edecek araçlar kısıtlama dışındadır. İlçelerden il merkezine gelen araçların tedarik, üretim zinciri ve sağlık dışında çok zorunlu haller olmadıkça il merkezine gelmelerine 30 Nisan 2020 tarihine kadar müsaade edilmeyecektir. Zorunlu hallerde Kaymakamlıklarımızdan Seyahat İzin Belgesi alınması şartıyla ilçelerden çıkış yapılabilecektir."

 

ÇOCUKLARIN TOPLU ALANLARA GÖTÜRÜLMESİ YASAKLANDI

Açıklamanın devamında,"Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda, Ceza İnfaz Kurumunda görevli personelin görev zamanı dışında dış dünyadan izole bir şekilde ikametlerinin sağlanması için Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürlüğü Misafirhanesinin cezaevi personeline tahsis edilmesine ve izolasyonun etkin bir şekilde uygulanabilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına 30 Nisan 2020 tarihine kadar karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan çocukların toplu alışveriş alanlarına götürülmesinin yasaklandığı, ayrıca şehir dışından Dersim’e gelen herkesin 14 gün karantinaya alınacağı duyuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim