• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 5 °C

Dersim’de 7 hakim ve 3 savcı tutuklandı

Dersim’de 7 hakim ve 3 savcı tutuklandı
Darbe girişimiyle ilgili Dersim’de gözaltına alınan alınan 7 hakim, 3 savcı ile Burdur'da izinde olan bir hakimin tutuklandığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının halkın demokrasi ve hukuka sahip çıkması sonucu akamete uğratıldığı ve illegal yapılanma mensubu darbecilerin etkisiz hale getirilerek hukuk sistemin içinde gerekli işlemlerin tesis edildiği anımsatıldı.

Olay sonrası darbeciler ve uzantıları hakkında gerek adli gerekse idari yönden bazı kararların ilgili birimlerce süratle alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde darbe girişimi ile ilgili gerekli tedbirler alınmakta, adli ve idari işlemler kararlılık ve süratle ilerlemektedir. Darbe girişimi sonunda ilimizde de başlatılan adli ve idari işlemler çerçevesinde askeri personelden bir kurmay albay ve bir yarbay gözaltına, bir jandarma pilot kurmay albay, bir jandarma kurmay albay, bir jandarma kurmay binbaşı, bir jandarma maliye yüzbaşı, 2 jandarma üsteğmen, bir jandarma tabip üsteğmen, 2 jandarma astsubay çavuş, 1 uzman jandarma 3. kademe çavuş açığa alındı."

Gözaltına alınanlar ile adli ve idari tahkikat başlatılanlar ile ilgili de bilgilere yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soruşturma kapsamında 2. sınıf bir emniyet müdürü, 3. sınıf iki emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 3 başkomiser, 7 komiser, 15 komiser yardımcısı, 3 başpolis memuru, 41 polis memuru açığa alındı. Açığa alınan 1 emniyet amiri hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 komiser yardımcısı gözaltına alınmıştır. Ayrıca 5 polis memuru hakkında suç duyurusu üzerine adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

Savcı ve hakimlere tutuklanma kararı

Açıklamada, daha önce gözaltına alınan 7 hakim, 3 savcı ile izinde olan bir hakimin Burdur'da güvenlik birimlerine teslim olduğu ve tutuklandığı da belirtildi.

Tunceli'de 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü ile bir kurmay yarbay ve bir yüzbaşının tutuklandığı, bir binbaşı hakkında adli kontrol kararı verildiği kaydedilen açıklamada, "Bir yarbay ifadesi alındıktan sonra, 1 jandarma astsubay da mahkemece serbest bırakılmıştır. Ayrıca darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Bir daha bu tür olayların yaşamaması temennisinde bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim