• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 10 °C

Dersim ve Bodrum’dan Spor Camiasına Barış Mesajı

Dersim ve Bodrum’dan Spor Camiasına Barış Mesajı
Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele eden Dersimspor, bu hafta Bodrumsporla karşılaştı.

Takımın taraftar grubu Asi Tayfa da Munzur taraftar Grubu’nun çağrısıyla futbolculara destek olmak ve ortak bir etkinliğe imza atmak için Bodrum’dan Dersim’e geldi.

Her iki taraftar grubu maç boyunca takımlarını destekledi, maç sonunda ise Gole Çeto ziyaretgahında bir araya gelip Bodrum’dan getirilen ağaçları dikti, barış güvercini uçurdu. Taraftar gruplarının amacı ise bu etkinlikle spor camiasına barış mesajı vermek.

Etkinlik sonrası konuşan Munzur Taraftar Grubu’ndan Cihan Amaç, amaçlarının sporda dostluğu ve barışı ön plana çıkarmak olduğuna dikkat çekti. Amaç,

“Munzur Taraftar Grubu’nun amacı, spor çatısı altında futbolun iyi ve güzel yönlerini gösterebilmek ve bu kardeşliği büyütebilmek.

Bu ülkede insanlarımız kutuplaştırılmış, uç noktalarda birleştirilmiş. Biz bunu engellemek için, barış, dostluk kardeşlik adına elimizden geleni yapıyoruz. Buradan da bütün taraftarlara sesleniyoruz. Özellikle genç taraftarlardan şunu istiyoruz. Kardeşlik ve dostluk adına ne gerekiyorsa yapmalarını istiyoruz.” dedi.

“Gönül Rahatlığıyla Tunceli’ye Geldik”

Bodrum’dan gelen Asi Tayfa Taraftar Grubu üyesi Metin Deniz ise etkinliğin Türkiye’deki bütün taraftar gruplarına örnek olmasını istediğini belirterek şöyle konuştu.

“ Biz Türkiye’nin bir ucundan başka bir ucunu ziyaret ettik. Öncelikle tüm Tunceli halkına, taraftar gruplarına teşekkür ederiz. Biz daha yola çıkmadan aradılar ve bir ihtiyacımız olup olmadığını sordular. Buraya geldiğimizde de misafirperverliklerini esirgemediler. Biz sporun kardeşlik ve dostluk olduğunu söylüyoruz. Bunun için geldik. Bu etkinliğin ülkemize, taraftar gruplarına örnek olmasını diliyoruz. Dostluğun tüm Türkiye’yi ve dünyayı sarmasını istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri gidilmez yerler olarak tabir ediliyor ama biz gönül rahatlığıyla geldik.”

Anıl Yüksel

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim