• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 21 °C

Dersim Kadın Platformundan 8 Mart açıklaması

Dersim Kadın Platformundan 8 Mart açıklaması
Dersim Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ‘Hayır’ Kampanyasına dönüştürecek.

AKP’nin kadın politikasını eleştiren platform, “Biz kadınlara dayatılmak istenen karanlık geleceğe teslim olmamak için emekçi kadınlar günü çalışmalarını hayırı örgütlemeye dönüştüreceğiz” dedi.

Dersim kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin basın toplantısı yaptı. Toplantıda platform adına açıklamayı yapan Dersim Belediyesi İl Genel Meclis üyesi Derman Tekin Tarancı, “Demokratik bir anayasa, barışçıl bir ülke ve gerçek bir adalet için “OHAL’de Hayır” sloganıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.

AKP hükümeti döneminde kadınların çok zor süreçler yaşadığını, kadının kaç çocuk doğurmasından, ne giyeceğine kadar birçok konuya müdahale edildiğini belirten Tarancı, “Kadının mahremiyeti kalmadı’ dedi.

Verilere göre AKP hükümeti döneminde kadın cinayetlerinin yüzde bin dört yüz arttığını, 2017’in ilk ayında 37 kadının öldürüldüğünü, 34 çocuğun istismara uğradığını ve 14 kadına cinsel şiddet uygulandığını söyleyen Tarancı, kadınların yaşam alanlarına dair üretilen cinsiyetçi politikaların  baskı ve ölümlerden başka bir şey getirmediğini dile getirdi.

Tarancı, “Kadınlara yönelik tacizin, tecavüzün şiddetin ve cinayetlerin bu denli artmasının temel nedeni her gün yapılan düzenlemeler ile erkekleri daha fazla güçlendiren, kadınları değil erkekleri koruyan ‘erk zihniyeti’ ile yapılmış yasalardır. Yasaları yapanlar meclis kürsülerinden yaptıkları konuşmalar ile bu yasalara da sahip çıkmayı ihmal etmemişlerdir” dedi.

“BİZE DAYATILAN KARANLIĞA TESLİM OMAYACAĞIZ”

“Bir kereden bir şey olmaz, o saatte sokakta ne işi var” sözleri ile katilleri, tecavüzcüleri koruyanlar, bugün de anayasayı değiştirmeye kalkıyorlar’ diyen Tarancı; bugün getirilmek istenen anayasanın demokratik bir anayasa olmayacağını ifade etti.

Tarancı, “Bize dayatılmak istenen karanlık geleceğe teslim olmamak için, çocuklarımızın savaşlarda kırılmasını engellemek için, barış içinde yaşayacağımız bir ülke için, kadınlara ve LGBTİ’lilere yönelik cinsiyetçi politikalara dur demek için ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

“38 RUHUYLA MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ”

“Unutulmamalıdır ki Dersim’in 38’den bu yana süregelen mücadele ruhu bugün de biz kadınlar ile devam etmektedir. Her alanda sözümüzü söylemeye devam edeceğiz” diyen Tarancı, AKP hükümetinin ilan edilen OHAL sürecini kendi için adeta fırsata çevirip yapmak istediklerini gerçekleştirme gayreti içinde olduğunu söyledi.

Tarancı, konuşmasında şunları vurguladı:

“Biz kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bize dayatılmak istenen böyle kara bir tablo ile karşılıyoruz. 8 Mart bugün dünden daha fazla önem taşımaktadır. Gerek 38 den bu yana Dersim tarihinden, gerek dünya kadınlarının mücadele tarihinden aldığımız güçle, biriktirerek, birleşerek bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. OHAL’e, darbelere, tek adam tek parti rejimine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”   

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim