• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 18 °C

Dersim Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz

Dersim Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz
Dersim Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz demek için Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, “Kadın kazanımlarına saldırıların son halkası yaşam güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesinden geri çekilme kararı olmuştur. Bu karar, bir gece yarısı tek adamın imzası ile verilmiştir. Bu karar ile kadına yönelik şiddette bir kez daha imza atılmıştır” denildi.

Dersim Kadın Platformu, AKP hükümetinin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini protesto etmek için Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz pankartı açıldı. Dersim Kadın Platformu adına açıklamayı Naciye Turan okudu.

Sözleşmenin amacının ev içi şiddet dâhil kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek, ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Turan, “Şiddeti önlemek için kadınları güçlendirmek, kadın-erkek eşitliğini sağlamak ve yaygınlaştırmaktır. Sözleşmenin amacı şiddet mağdurlarının korunması için kapsamlı bir çerçeve, politika ve tedbirler tasarlamak, şiddete karşı uluslararası işbirliğini yaygınlaştırmaktır. İstanbul Sözleşmesi kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, kadınların her türlü şiddetten korunması, şiddet faillerinin kovuşturulması, yargılanması ve cezalandırılması için en ince ayrıntısına kadar titizlikle hazırlanmış ilk uluslararası sözleşmedir” dedi.

“SÖZLEŞMEDEN ÇEKİLMEK BİNLERCE KADININ KATLEDİLMESİNE ONAY VERMEKTİR”

Kadın kazanımlarına saldırıların son halkası yaşam güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesinden geri çekilme kararı olduğunu vurgulayan Turan, “Bu karar, bir gece yarısı tek adamın imzası ile verilmiştir. Bu karar ile kadına yönelik şiddette bir kez daha imza atılmıştır. Sözleşmeyi uygulamak yerine sözleşmeden geri çekilmek, binlerce kadının katledilmesine onay vermektir. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmek kadın düşmanlığı onaylamaktır. Kadın cinayetlerinin artarak devam ettiği bu süreçte iptal edilmek istenen İstanbul Sözleşmesi yürürlükte olduğu 6 yıldan bu yana etkili bir biçimde uygulanabilseydi eğer katledilmiş pek çok kadın bugün yaşıyor olacaktı. Bu koşullarda sözleşmesinin iptali daha çok kadının erkekler tarafından korkusuzca katledilmesi anlamına geliyor” dedi.

“HAKLARIMIZDAN VE HAYATLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ”

Kadınların sesini, isyanını bastıramayacaksınız diyen Naciye Turan, “Tek adam rejiminiz, haklarımızı ve kazanımlarımızı gasp edemeyecek. Çözümsüz değiliz. Umudumuz diri ve güçlüyüz. Sözleşmenin resmen yürürlükten kalkacağı bugün tekrar söylüyoruz; ne İstanbul Sözleşmesi gibi kadınlar için yaşamsal önemdeki bir sözleşmenin tarafı olmak ne de sözleşmeden çekilme kararı vermek tek adamın iki dudağının arasından çıkan bir söze bağlı değildir. Kadınların yaşamlarına ilişkin böylesi önemli bir kararın, iktidarın kirli ittifak ilişkilerine kurban edilmesini kabul etmiyoruz. Eşitlik içinde ve şiddetsiz bir yaşam kurma gücünü ellerinde taşıyan tüm kadınları, sözleşmeyi ve mücadeleyle kazanılmış tüm haklarımızı korumak için birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Haklarımızdan, hayatlarımızdan ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim