• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

Dersim HDP: AİHM kararı uygulanmalı

Dersim HDP: AİHM kararı uygulanmalı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Selahattin Demirtaş kararına ilişkin HDP Dersim İl Örgütü açıklama yaptı.

Açıklamada, AİHM kararının uygulanması gerektiğine dikkat çekilerek Selahattin Demirtaş ve tutuklu milletvekilleri, belediye eş başkanlarının serbest bırakılması istendi.

Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü, AİHM’in Demirtaş kararına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya üyeler, ilçe başkanları, HDP Batman Milletvekili Mehmet Tiryaki katıldı.

Açıklamayı okuyan HDP Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, “HDP’li milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının siyasi bir rehin olduğu tescillenmiştir. Muhalefetin liderlerinden olan Demirtaş ve diğer seçilmişlere özellikle sert davranıldığına değinilmiştir. AİHM’e göre tehdit altında olan sadece Sayın Demirtaş’ın hak ve özgürlükleri değil tüm demokratik sistemin kendisidir. AİHM’in kararı tüm tutsak milletvekilleri için emsal niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

“AİHM kararını açıkladıktan sonra AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın karar bizi bağlamaz açıklaması Türkiye’nin hem Avrupa Konseyi hem De Türkiye nezdindeki yerini sarsacak niteliktedir” diyen Çiçek, Başta sayın Demirtaş olmak üzere milyonların iradesi olan ve hukuksuzca cezaevinde rehin alınan bütün tutsak milletvekillerimizin ve seçilmişlerimizin serbest bırakılması gerekmektedir” diyerek çağrıda bulundu.

Açıklamada konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Tiryaki ise şunları kaydetti:

“Mahkeme kararlarının uygulanmayacağını düşünen bir toplumun ülkede adalet duygusuna olan inancı yok demektir. Saraydaki zat, 1997’de 1999’da ve 2002’de konuşmaları nedeniyle cezalandırıldığında AİHM’e başvurmuştu. Çözümü AİHM’de arayan zat, bugün bu kararlar bizi bağlamaz diyor. Biz bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bizim açımızdan mahkeme kararının uygulanmaması söz konusu değil. Bu açıklamaları yapmamızın bir tek nedeni var; mahkeme kararının derhal uygulanmasıdır. Bunun dışında hiçbir yol yoktur. AİHM kararları doğrultusunda sevgili eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş serbest bırakılmalıdır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim