• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 12 °C

Dersim Hayır Platformundan “hayır” açıklaması

Dersim Hayır Platformundan “hayır” açıklaması
Dersim Hayır Platformu, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDP Dersim İl Binasında bir araya gelen “Dersim Hayır Platformu” referandumda neden “hayır” diyeceklerini  açıkladı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Tunç, “Bu gün toplumun demokratik, çoğulcu, özgürlükçü , eşitlikçi, laik, kadın özgürlükçü, ekolojik ve sosyal bir anayasa ihtiyacı ve talebi bakidir. Ama bu ihtiyaç yok sayılmaktadır. Akp  ve mhp eliyle gündeme taşınan bu anayasa değişikliğini kabul etmek mümkün değildir. Mesele sadece bir kişiyle ilgili değildir. Sorun demokratik olmayan tek adam yönetimine dayanan otoriter, merkeziyetçi ve totaliter bir yönelimin hakim   kılınmasıdır.Tek adamlar   değişir ama kurulmak istenen bu ceberut sistem onlarca yıl bu ülke halklarının başına bela olur.”dedi.

Demokratik hak ve özgürlükleri güvence altına alan bir anayasadan yana olduklarını ifade eden Tunç, “Bizler, Dersim emek ve demokrasi güçleri olarak  “Tek Adam, Tek Parti Yönetimine Hayır” derken, asla mevcut düzeni ve Anayasayı savunmamaktayız. Bunun yerine “halkın seçtiği temsilcilerden oluşan bir kurucu meclis tarafından halkın en geniş kesimlerinin katılımıyla hazırlanan ve halk onayına sunulan, halkın mutlak egemenliği ve iktidarını, demokratik hak ve özgürlükleri güvence altına alan anayasa temelinde yeni bir devlet düzeni kurulması”nı savunmaktayız. Halkımız bu OHAL Anayasasını kabul etmemelidir.”diye konuştu.

Tunç konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bizler Dersim emek demokrasi güç birliği olarak; işçileri, emekçileri, sendikaları, meslek ve kitle örgütlerini, kadın, gençlik ve çevre örgütlerini, inanç gruplarını geleceğimizi, kimliğimizi inancımızı ve coğrafyamıza sahip çıkmak için olabilir her noktada ve düzeyde HAYIR için güçlerini birleştirmeye ve HAYIR’ ı örgütlenmeye çağırıyoruz.”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim