• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 18 °C

Dersim Güçbirliği adaylarından çağrı

Dersim Güçbirliği adaylarından çağrı
Dersim Devrimci Güçbirliği adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir güç birliğinin önemine dikkat çekerek, 'kayyıma karşı 31 Mart’ı kazanımla taçlandıracaklarını' söyledi.

Demir, CHP ve Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Maçoğlu'na çağrı yaparak 'kapılarımız tüm görüşlere açık' dedi.
Dersim’de, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan’nın da içinde yer aldığı Devrimci Güçbirliği’nin belediye eşbaşkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir, seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
EMEP Dersim il yöneticiliği görevinden gelen Demir, oluşturulan güçbirliğinin halkın talebi üzerine kurulduğunu ve halkın gücü olduğunu söyledi. Dersim’de sadece Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF)dışında tüm güçlerin birlikte hareket ettiğini vurgulayarak, seçimin son gününe kadar da kapılarının tüm görüşlere açık olduğunu ifade etti. Demir, “Bizim paylaşamayacağımız, bir araya gelemeyeceğimiz hiçbir neden yoktur. Tek hedef genelde iktidar politikalarına, yerelde ise, kayyumlara karşı birlikte hareket etmektir” diyerek CHP ve SMF’nin de güç birliği içerisinde yer almaları gerektiğini söyledi.
Fatih Maçoğlu, 2014’ten beri Tunceli’nin Ovacık ilçesinde belediye başkanlığı yapıyor. Ancak bu kez SMF’nin desteğiyle Türkiye Komünist Partisi (TKP) listesinden Tunceli adayı olarak gösterildi.
Hemşire olarak Elazığ ve Dersim’de uzun süre çalışan Nurşat Yeşil ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. Son 5 yıldır Dersim’de yaşayan Yeşil, SES Şube Başkanlığı görevinden eşbaşkanlığa aday oldu.


HEDEF KADIN ODAKLI BELEDİYECELİK  
Yeşil, 31 Mart’ta kadar kadınlarla birlikte kapı kapı çalışarak, kadın iradesine yönelik atanan kayyumu bertaraf edeceklerini dile getirdi. Yeşil, “Belediyemizde büyük emekler sonucu oluşturduğumuz ve kayyum tarafından kapatılan kadın birimlerimizi yeniden oluşturup faaliyete geçireceğiz. Mahallelerde kadın meclisleri kurarak, hayatın her alanında kadınların yer alması yönünde sosyalleşmelerinde katkı sunacağız. Kayyumun gasp ettiğimi tüm haklarımızı geri alacağız. Şuanda Dersim Belediyesi’nde kadına dair tek bir iz yok. 31 Mart’ta belediyemizi kadın özgürlükçü paradigma ile şekillendireceğiz. Karakola dönüştürülen halkın belediyesini kendilerine tekrar iade edeceğiz” diye belirtti.

Kaynak: MA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim