• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

Dersim-Der Ankara Şubesi, Babuko etkinliği düzenledi

Dersim-Der Ankara Şubesi, Babuko etkinliği düzenledi
Dersim-Der Ankara Şubesi, düzenlediği Babuko etkinliğiyle bir araya geldi.

Her seçim sürecinden sonra yapılan Babuko etkinliğine Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Başkanları, Ankara Şube YK üyeleri, Tuncelililer Vakfı, Karakoçanlar Derneği, Sivas Madımak davası avukatlarından Hukukçu Kazım Genç ve Hukukçu Kamil Ateşoğulları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

"20 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ"

Yapılan etkinlikte Dersim -Der Ankara Şube Eş başkanı Yaşar Kılavuz yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Dostlar biliyorsunuz Malatya ve Elazığ'da bir deprem yaşandı bu depremde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara da acil şifa diliyoruz. Tabii ki bu deprem karşısında belediyeler seferber oldu. Sivil toplum örgütleri olarak bundan sonraki süreçte elimizden ne geliyorsa, ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Gençlik Komisyonumuzun girişim ve çabalarıyla 10 öğrencimize burs veriyoruz, Ayrıca 10 öğrencimize de iş adamımızın vasıtasıyla toplamda 20 tane öğrencimize burs veriyoruz."

"Dersimli olup dışarıdan gelen öğrencilere burs veriyoruz. Ankara’da oturanlara değil burada oturanların evi vardır, sığınacak yerleri vardır. Ama dışarıdan gelen çocuklara sahip çıkmak zorundayız" diyen Kılavuz, İstanbul’da intihar eden kız öğrenciyi hatırlatarak, "Gerçekten bizim çocuklarımız çok zor şartlarda okuyorlar. Onun için sizin de duyarlı olmanızı istiyorum. Burada burs sorunumuz var. Buna destek olabilirsiniz. Sizin desteğinizle bunu yapabiliriz. Biz tek başımıza bir şey yapamayız" dedi.

Kılavuz, 29 Şubat’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şube Batıkent Cemevinde bir cem tutulacağını,  7 Mart’ta çocuklarımıza burs desteği için yemekli gece yapacaklarını belirterek dayanışma çağrısında bulundu.

"BABUKO YÖRESEL YEMEĞİMİZ"

Dersim Der Ankara Şube üyesi Aysel Ekmekçi, Dersim'e has yemeğimiz olan Babuko Qiir, zerfet yemeğini dostlarımızla birlikte yemek ve paylaşmak için buradayız diyerek: "Bu yemeğimizin yapılışı un, tuz ve su hamur olarak yapıldıktan sonra tepsinin içinde yayılarak fırına koyularak pişiriliyor. Tabii ki biraz kalın olması gerekiyor. Piştikten sonra da ortadan ikiye bölerek ve içini kaşıkla oyarak çıkartıyoruz. Sonra tepsilere koyarak ondan sonra da üzerine sarmısaklı yoğurt koyuyoruz. Sonra üzerine tereyağı döküp misafirlerimize sunuyoruz. Bu bizim çok önemli yemeğimizdir, biz bununla birbirimizi tanırız. Ege ve Akdeniz bölgesi gibi sebzemiz, meyvemiz bol olmadığı için bulgurlu ürünler ile kendimizi geçmiş zamanda doyurmaya çalışmışız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim