• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 20 °C

Dersim Belediyesi iddialara yanıt verdi

Dersim Belediyesi iddialara yanıt verdi
Dersim Belediyesi ‘kamuoyuna zorunlu açıklama’ başlığı ile son zamanlarda sosyal medya üzerinden Dersim Belediyesi’ne dönük olarak yapılan karalamalar ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle açıklama yayımladığını duyurdu.

Dersim Belediyesi son zamanlarda belediye aleyhinde yapılan sosyal medya paylaşımları ve karalamalara yönelik belediye internet sitesinden bir açıklama yayımlayarak iddialara cevap verdi.

Dersim Belediyesi tarafından yayımlanan metinde ‘Son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden belediyemizi karalamaya yönelik yapılan bazı paylaşımlar nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından açıklama yapılması gereği doğmuştur’ ifadelerine yer verilerek, kayyum tarafından işten çıkarılan işçilerin işe iadesi ile ilgili olarak yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Dersim Belediyesine 2016 yılında kayyum atanması üzerine, taşeron firmada çalışan 52 işçi Tunceli Valiliği Olağanüstü Hal Bürosunun yazısı üzerine 10/03/2017 tarihinde işten çıkarılmıştır. Daha sonra bu 52 işçi yerine kayyum tarafından taşeron ihalesi gereği başka işçiler işe başlatılmıştır.

İşten çıkarılan 52 işçinin İş Mahkemesi’nde açtıkları İşe iade davaları reddedilmiş ve kararlar kesinleşmiştir. 2019 yerel seçimlerinin yapılmasından hemen sonra işten çıkarılmış bu işçiler, kayyum tarafından işe alınan işçilerin işten çıkarılmasını ve yerlerine kendilerinin tekrardan işe başlatılmalarını talep etmişlerdir. İşçi arkadaşların katılımı ile yetkili sendika temsilcileri ve avukatları ile toplantı ve görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerde;

•    İşçilerin işten çıkarılmış olmasının, kendilerini mağdur ettiği,

•   Kayyum tarafından işe alınan işçilerin iş ahlakına ve çalışma sistemine uydukları sürece işten çıkarılmasının ahlaki olmadığı, aksine davranmamız halinde kayyumdan farkımızın kalmayacağı,

•  Belediye Kanunu 49.maddesi gereğince personel giderlerinin bütçenin   %40'ını geçmesi nedeniyle yeni işçi ve memur alımının bu aşamada mümkün olmadığı,  aksi durumda ödenecek maaşların zimmet olacağı,

•   İleride bütçenin düzelmesi ve işçi, memur alımı durumunda işten çıkarılmış bu 52 kişinin diğer insanlarımız gibi başvuru haklarının bulunduğu,

Bu aşamada yasal engellerin bulunması nedeniyle belediyeye işçi ve memur alınamadığı hususları açık bir şekilde kendilerine ifade edilmiştir.

Bilindiği üzere belediyemiz mali açıdan borç yükü ile karşı karşıyadır. Belediyemizin işçi alımının nasıl yapılacağı kurumumuzun şeffaflık ilkesi gereği açıktır. İşçi istihdamı kamuoyuna açık bir şekilde yapılacaktır.

Tüm bu açık, şeffaf ve samimi görüşmelere rağmen, kayyum döneminde geçmişte yeterli tepkiyi göstermeyenlerin sosyal medya üzerinden yeni yönetime karşı karalamaya dönük girişimleri ve özellikle dost kurumlarımızda temsiliyet sahibi olan dostlarımızın buna alet olması üzüntü verici olup, Dersim halkının vicdan ve takdirine bırakıyoruz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim