• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 10 °C

Dersim Belediyesi Gençlik Meclisleri: Öğrencilerle omuz omuza olacağız

Dersim Belediyesi Gençlik Meclisleri: Öğrencilerle omuz omuza olacağız
Dersim Belediyesi Gençlik Meclisleri, geçtiğimiz günlerde merkezde bir otelde kadın öğrencilere yönelik tacize ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Gençliğin tüm sorunlarına Dersim yerelinde değinmekle kalmayıp çözüm odaklı çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Bizler Dersim Belediyesi Gençlik meclisleri olarak öğrenci arkadaşlarımızın talepleri, sorunları ve tüm bunların çözümü için kendimizi muhatap olarak görmekte bu anlamda sonuna kadar öğrenci arkadaşlarımızla omuz omuza olacağız” ifadelerine yer verildi.

Dersim Belediyesi Gençlik Meclislerinin açıklaması şöyle:

“Munzur Üniversitesi’nde ülkenin diğer illerinde olduğu gibi öğrencilerin barınma sorunu göz ardı edilerek 13 Eylül 2021 tarihinde eğitim-öğretim yılı açıldı. Diğer tüm üniversitelerde olduğu gibi barınmanın en demokratik haklardan biri olduğu gerçeği göz ardı edilerek sadece bölümler açılması öğrenciler için gerekli yurt kapasitesinin oluşturulmaması öğrenci arkadaşlarımızın barınma açısından sıkıntı yaşamasına sebep oldu.

Munzur Üniversitesi Dayanışma Ağı

Bizler de Dersim Belediyesi Gençlik Meclisleri olarak barınma sorunu yaşayan Munzur Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma gerçekleştirmek amacıyla Dersim Belediyesi’nin tam desteğini alarak “Munzur Üniversitesi Dayanışma Ağı” çalışmasını başlattık.

17 Eylül’de görünürlük kazanan barınma sorununa karşı öğrencilerle dayanışmamız gece-gündüz devam etti ve etmekte. Dayanışma çerçevesinde;

-Kalacak yer bulamayan öğrencilerin birçoğu kalıcı yer bulunana kadar otellere yerleştirilirken birçok dostumuz, yoldaşımız ise kendi evlerinde öğrencileri misafir etti ve halen misafir etmekte.

-Belediyemize gelen öğrencilerle birebir ilgilenilerek barınma sorunu ile ilgili yapılması gerekenler aktarıldı.

-Öğrencilerle birlikte sokak sokak gezilerek, kiralık evler arandı. Ve Dersim halkına yaptığımız çağrılar sonucunda birçok ev sahibi evlerini bizler aracılığıyla öğrencilere kiraladı.

-Ev tutan onlarca öğrenci için eşya dayanışması gerçekleştirildi. Bulduğumuz eşyalar, Dersim Belediyesi araçlarıyla taşındı.

-Yurtdışında yaşayıp Dersim’de evi boş olan bazı dostlarımız evlerini ücretsiz bir şekilde belirlediğimiz öğrencilere açtı.

-“Munzur Üniversitesi Dayanışma Ağı” Whatsapp grubu kurularak öğrencilerin acil durumlarda bizlere ulaşması sağlandı. Dersim Belediyesi Gençlik Meclisleri olarak elimizden geleni 20 gündür yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz.

 

4 Ekim Pazartesi günü saat 22.35 civarlarında otelde kalan kadın öğrenciler temsilci arkadaşımızı arayarak, il dışından gelip otelde konaklayan yaşlı erkek bireyler tarafından sözlü tacize uğradıklarını ifade ettiler. Temsilci arkadaşımız da otele geleceklerini söyleyerek her ihtimale karşı kapılarını kilitli tutmalarını istedi. Telefonla yapılan aktarımdan birkaç dakika sonra otele giden temsilci arkadaşımız ve Dersim Belediyesi personeli otel yönetiminin bu duruma sebebiyet verdiğini söyleyerek bu şahısların derhal otelden atılmasını istedi. Sadece istemekle kalmayıp bu şahısları tek tek dışarı çıkardı.

Dışarı çıkartılan bu şahısların kimlik bilgileri alınarak teşhir edilmek üzere fotoğrafları çekilerek gecikmeden yerel bir gazetede haberi yapıldı. Olaya direkt müdahale edilerek öğrencilerin güvenliği sağlanarak tacizde bulunan erkek bireyler şehri terk etmek durumunda kaldı.

Yaşanan bu olay çerçevesinde öğrenciler başka bir otele yerleştirilmiştir.

Bazı basın yayın oluşumlarında çıkan haberlerde, Dersim Belediyesinin tüm bu çabası görünmez kılınarak olayın sorumlusu olarak gösterilmesini kınıyoruz. Yapılan haberlerde öğrencilerin otele yerleştirilip bir daha sorulmadığı aktarılarak, yüzlerce öğrencinin tüm sorunlarını dile getirdiği dayanışma görünmez kılınmıştır. Otelde bulunan tüm öğrenci arkadaşlarımıza 7/24 telefonlarımız açık kalmıştır. En ufak sorunlarda bile telefonla aranmışızdır. Halkçı yerel yönetimler anlayışının temsilcisi olarak öğrenciler için tüm imkanlarını zorlamıştır.

“OMUZ OMUZA OLACAĞIZ”

Bir kez daha söyleyelim, Dersim Belediyesi hakkındaki tüm bu itibarsızlaştırma çabalarını kınıyoruz. Öğrencilerle omuz omuzayız, dayanışmadayız!

Dersim Belediyesi Gençlik Meclisleri olarak, gençliğin tüm sorunlarına Dersim yerelinde değinmekle kalmayıp çözüm odaklı çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Bizler Dersim Belediyesi Gençlik meclisleri olarak öğrenci arkadaşlarımızın talepleri, sorunları ve tüm bunların çözümü için kendimizi muhatap olarak görmekte bu anlamda sonuna kadar öğrenci arkadaşlarımızla omuz omuza olacağız!”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim