• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 9 °C

Dersim Belediyesi 3 bin 500 kişiye aşure dağıttı

Dersim Belediyesi 3 bin 500 kişiye aşure dağıttı
Dersim Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara 3 bin 500 kişilik aşure dağıttı.

Muharrem orucunun bitmesiyle her yıl aşure dağıtan Dersim Belediyesi bu yıl ilk kez aşure dağıtımını Seyit Rıza Parkı'nda gerçekleştirdi.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda insanın katıldığı aşure dağıtımı vesilesiyle vatandaşlar bir araya geldi.

Alevi Dedesi Hasan Ali İşlek'in Kırmancki (Zazaca) ve Türkçe okuduğu aşure dualarının ardından pişirilen aşureler, Dersim Belediye Başkan Yardımcısı Canan Aydoğan ve Başkan yardımcısı Ümit Kaya tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Aşure etkinliğinde birlik ve beraberliğe vurgu yapan Dersimli vatandaşlar, Alevilerin haklarına kültürüne saygı duyulmasını istediklerini belirtti.

Dersime ilk kez gelen ve aşure dağıtımına katılan vatandaşlar da Dersim ve insanın çok iyi olduğunu herkesin Dersimi görmesini istediklerini belirtti.

İngiltere yaşadığını ve tatil için memleketi Dersim’e geldiğini ifade eden Birsen Beltan, "Ben İngiltere'den buraya geldim. Bugün de aşure günüdür. Belediye insanlarımıza aşure dağıtıyor, aşuremiz herkese hayırlı olsun, çocuklarımızı ve herkesi kötülüklerden korusun. Gurbette olan insanlar bu aşureyi özledik, geldik yedik emeği geçenler sağ olsunlar" dedi.

Hasan Kaya, "Biz insan değil miyiz, Ali'nin ve Muhammed’in yolundayız ve Aleviyiz. Biz iyi insanlarız. Biz ölene kadar kardeşiz, kardeşiz diyeceğiz. Biraz da karşımızdakiler kardeşiz desinler" diye konuştu.

Dersim'e ilk kez geldiğini ve aşure etkinliğine katıldığını ifade eden Fatma Urfa, "Urfa'dan geldim, Dersim çok güzel, aşure etkinliğine katıldım çok güzel, insanlar tatile Dersim’e gelsinler, Bodrum ve Çeşme'ye gitmesinler. Suyu, havası ve insanı çok güzel" şeklinde konuştu.

Delil Urfa, "Yeni geliyorum Dersim’e, Kerbala için etkinlik yapılmış, bu hizmetten çok memnun olduk. İnsanlar mutlu oldu, belediye başkanına ve bu işi yapanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Dersim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilisi Ali Mükan da, "Dersim Belediyesi, her yıl oruçların ardından aşure pişiriyor. İnsanlarımız 12 gün boyunca oruçlarını tuttular ardından insanlarımız pişirdiğimiz aşure için bir araya geldiler. İnsanlarımız, inancına ve toprağına sahip çıkıyorlar. Biz de her yıl bu aşureyi pişirmeye ve dağıtmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Haber: Ali Haydar Gözlü

dersim-belediyesi-asure-(3).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim