• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 29 °C

DERSİM AMATÖR LİGİ, HOZAT’SIZ VE BURMAGEÇİT’SİZ BAŞLADI

KENAN KANDİL

Adı var olan, kendisi olmayan Dersim Amatör Ligi 26 Kasım 2022 tarihi itibarıyla başlayacağı kısa adı TASKF olan Tunceli Amatör Spor Kulüpler Federasyonu tarafından açıklanmıştı.

Yapılan açıklamada Ovacık Belediye Munzur spor, Munzur 62 spor, Tunceli Yurdum Gençlik spor,  Pertek Kültür ve Sanat spor ve Pertek Gençlik spor takımlarının katılacağı duyuruldu.

Duyurulan takımlar arasında Hozat Gençlikspor ile Burmageçit spor’un olmaması Dersim Amatör Ligi adına önemli bir kayıp olmakla birlikte bir utançtır.

Ve Amatör Lig Hozat Gençlikspor’suz Burmageçit spor’suz başladı.

Halbuki Dersim Amatör Ligi sayı olarak artması ve çoğalması gerekirken, eksilmesi Dersim ve gençliği adına üzücü bir tablodur.

Dersim Amatör Kulüpler Federasyonu, Dersim Amatör Liginin başlaması ile ilgili sosyal medya hesabında paylaşım yaparak açıklamada bulunmuş olmasına rağmen neden her yıl katılan Hozat Gençlik Spor ile Burmageçit spor’un katılmaması ve de diğer ilçelerden takımlarının sayıca artırılarak oluşturulmadığı konusunda detaylı açıklamayı neden kamuoyuna açıklanmamıştır.  neden ve neden ?

Her yıl Dersim Amatör Ligine bir ilçe takımının kazanılması ve katılması gerekirken, her yıl eksilerek veya mevcudu koruyarak aksaya, aksaya sakat bir şekilde yetinmek suretiyle Dersim Amatör Ligini götürüyoruz.

Yaratılan bu tablo yıllarca görmeyerek körleri, duymayarak sağırları şeklinde Dersim Amatör Ligini değil, halk deyimiyle “Körleri ve sağırları oynayarak”,  “böyle gelmiş, böyle gider” misali yolumuza devam ediyoruz.

Bu üzücü tablonun yaratılmasında emeği geçenler, Başta Tunceli Valileri, başta Dersim İl ve ilçe Belediye Başkanları, İlçe kaymakamları ile il ve ilçe spor müdürlükleriyle birlikte kısa adı TASKF olan Tunceli Amatör Kulüpler Federasyonu ile birlikte diasporada Dersim adına faaliyet yürüten Dersim İl ve İlçe dernekleridir.

Dersim il ve ilçe dernekleri, sportif faaliyetleri yoklardan sayıp, yıllardan beridir görmezden gelinerek herhangi bir katkıları olmamıştır.

Yönetenler ve yöneticiler, spor demek gençlik demek olduğu, gençliği kazanmanın ve hayata hazırlamanın yolu sportif branşlardan geçtiğinin farkında bile değiller.

Bir makalemde Dersim Amatör Ligine ilişkin yaptığım yorumda bir çocuk doğarken önce anne ve babasıyla ardından oyunlarla, daha sonrada top oynamayla tanışarak hayata başlangıç yaparlar.

Sporun farkında olmayan yönetenler, çocukları ve gençleri de fark etmezler.  Bu bağlamda, Sporun ve oyunun çocuklar üzerinden ne kadar etkili olduğunun farkına varın artık !

Halbuki ilin valisi, ilin Belediye Başkanı Dersim Amatör Ligi ile ilgili bir çalışma yürütmüş ve kafa yormuş olsa idiler, İnanıyorum Ki, bugün Dersim’in 7 ilçesiyle birlikte kamu kuruluşlardan oluşan takım sayısı artırılabilirdi.

Ama yapılmıyor, ama yapılmak istenmiyor.

Artık Dersim’in, spor bağlamında “karanlık” olarak görülen bu tablodan bir an önce kurtularak, öncelikli olarak 7 ilçeden oluşan takım sayıları oluşturularak çocuklara ve gençlere “Aydınlık”  bir tablo yaratacak ortamı sağlayarak geleceğe hazırlayalım.

Tunceli valisi İle Dersim Belediye Başkanına sesleniyorum sportif bağlamında yok saydığınız ilçelerde spor takımları zaten yoktu, var olan  Hozat Gençlik spor ile Burma Geçitspor’u neden yok ettiniz !

Yerelde siyasete katkı yapmasını çok iyi biliyorsunuz ama spor’a katkı  yapmasını neden bilmiyorsunuz

Yönetenlere sorsanız “çocuklara ve gençlere sahip çıkıyoruz” derler, işte yok ederek böyle sahip çıkıyorlar.

Yerelde iki takımla mücadele ederek Dersim Amatör Ligine katkı sunan Pertek Kültür ve Sanat spor, Pertek Gençlik spor takımları ile Ovacık Belediye Munzur spor, Munzur 62 spor ve Tunceli Yurdum Gençlik spor,  kutluyor başarılar diliyorum

KENAN KANDİL

 

 

 

Bu yazı toplam 19622 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim