• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 5 °C

DER-KAB Meclisi ertelendi

DER-KAB Meclisi ertelendi
Yapılması planlanan Dersim Katı Atık Birliği Meclisi, 30 meclis üyesinden sadece 3 kişinin katılması nedeniyle çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.

Sütlüce bölgesinde yapımı planlanan Katı Atık Entegre Tesisi'nin yürütücüsü olan Dersim Katı Atık Birliği (DER-KAB) Meclisi'nin bugün toplanması planlanıyordu. Meclis toplantısında CHP'li ilçe belediye başkanları tarafından verilen "Proje mevcut yerinde yapılmasın" konulu önerge görüşülecekti. Ancak 30 üyeli DER-KAB Meclisi'nden toplantıya sadece 3 üye katıldı. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Dersim Belediye Meclis Üyesi Berkay Gündoğan ve Cömert Yoltay dışında toplantıya katılan olmadı. Meclis üyelerinin yarısından 1 fazlası toplanamadığı için toplantı ertelendi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILACAK

Meclis toplantısının iptal edilmesinin ardından kısa bir bilgilendirme yapan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Mayıs ayı içerisinde olağanüstü toplantı yapılacak. Bu toplantının 10 gün içerisinde yapılması lazım. Uygun takvim neyse ona göre adımlar atılacak. Bu arada da kendi belediye meclislerimizde bu konuyu konuşacağız. Belediye meclisleri, DER-KAB'ta kendi belediyesini temsil edecek kişilere birliğin kurulması, projenin yapılması ve sonuçlandırma yetkisi vermiştir. Projeden çekilme ve iptal etme yetkisi vermemiştir" dedi.

OYALAMA YÖNTEMLERİNE MEYDAN VERMEYECEĞİZ

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Av. Özgür Ulaş Kaplan, "İmza atan kişiler de toplantıya katılmadı, Başkan Fatih Maçoğlu da toplantıya katılmadı. Çoğunluk sağlanamadığı için bugün toplantı gerçekleştirilemedi. Ama biz en kısa sürede bu toplantının tekrardan yapılıp, topluma söylenenlerin burada karar altına alınması talep ediyoruz. Bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Oyalama yöntemlerine de meydan bırakmayacağız. Bu konuyu seçim sonrasına bırakıp farklı şekilde bu projeyi yapma girişimleri olabilir. Biz her türlü demokratik tepkimizi göstermeye devam edeceğiz" dedi.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim