• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

DEDEF: Festival izni bir an önce yazılı olarak bildirilmeli

DEDEF: Festival izni bir an önce yazılı olarak bildirilmeli
Dersim Dernekleri Federasyonu, İstanbul’da basın açıklaması yaptı.

Açıklamada hükumete çağrıda bulunularak, “Festival izninin biran önce yazılı olarak tertip komitesine bildirilmesini talep ediyoruz” denildi.

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) İstanbul’da bulunan Hill Otel’de bilgilendirme toplantısı yaptı. ‘Özgürlüğün ve mücadelenin kadim topraklarında Munzur’un coşkusuyla buluşuyoruz’ pankartının asıldığı açıklamaya Dersim kurum temsilcileri katıldı.

“DERSİM FESTİVALİ HALKIN FESTİVALİDİR”

Açıklamada DEDEF Yöneticisi Hasan Şen konuştu. Şen, 18. Munzur Kültür ve Doğa Konseri’nin tanıtım programını yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.

2000 yılından bu yana devam eden bir festival olduğunu kaydeden Şen, festivalin Dersim’in ekonomik, kültürel ve sosyal sorunlarını, ülke gündemini dünya gündemine taşımak amacıyla yapıldığını söyledi.

Şen, şunları kaydetti: “2016 yılında İŞİD’in Ortadoğu’da ve ülkemizde olan saldırılarının bahane edilerek festivallerinin iptal edildiğini söyleyen Hasan Şen, “Geçtiğimiz dönemde yaşanan süreç, Dersim Belediyesi’ne atanan kayyum eliyle 2017 yılında Munzur Festiavli yapılmak istendi. Ancak Türkiye’nin bir çok yerinde yaşayan Dersimliler olarak festivalin halkın festivali olduğunu, yapılması gerektiğini düşünerek itiraz ettik ancak belediye festivali iptal etti. Ama Dersim halkı iradesini ortaya koydu” dedi.

“YETKİLİLER İZNİ YAZILI OLARAK BİLDİRMELİ”

18. Munzur Kültür ve Doğa Festivali için çalışma yaptıklarını söyleyen Şen, resmi başvuru yaptıklarını ancak şu ana kadar herhangi bir yazılı cevabın gelmediğini belirtti.

Yetkililere seslenen Hasan Şen, “Festival izninin biran önce yazılı olarak tertip komitesine bildirilmesini talep ediyoruz” dedi.

“HERKES DAVETLİDİR”

Şen’in ardından DEDEF Yöneticisi Ali Rıza Bilir festival programını açıkladı. Bilir, eğer festivallerimiz iptal olmasaydı 20. Munzur Festivali olacağını söyledi.

Bilir, Türkiye’nin dört bir yanında olan herkesi 18. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne katılım çağrısında bulundu. Toplantı, açıklamaya katılanların kısa değerlendirmeleriyle son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim