• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C

DDHD aday tanıtım toplantısı yapıldı

DDHD aday tanıtım toplantısı yapıldı
Dersim’de Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) de desteklediği Dersim Demokratik Halk Dayanışması (DDHD) adaylarının tanıtım toplantısı yapıldı.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve TKP MK Üyesi Mehmet Kuzulugil’in kısa bir konuşma yaptığı toplantıda Sibel Özbudun ve Temel Demirer gibi aydınlar da yer aldı.
“EMPERYALİZMİN ALTERNATİFİ ANCAK SOSYALİZMDİR”
Toplantıda ilk sözü alan Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Temsilcisi Erdal Ataş oldu. SMF olarak yerel seçimleri genel siyasetten ayrı bir başlık olarak ele almadıklarını belirten Ataş, “Bizim genel yaklaşımımız şu: Dünya üzerinde adaletsiz bir düzen olduğunu düşünüyoruz. Bu düzeni ekonomi, kültür ve yönetim gibi tüm alanlarda emekçilerin başına bela olmuş kapitalist emperyalist düzen olarak görüyoruz. Bunun alternatifi olarak ise bizden önce yaklaşık 200 yıldır sürdürülen Marksist fikriyatın davacıları olarak ancak sosyalizmin gelmesiyle kurtulabileceğini düşünüyoruz. Bütün çalışmalarımızın tümünü de bu anlayışla ele alıyoruz ve süreç içinde ortaklaştığımız dostlarımızla planlamalarımızı yaparak hareket ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ataş, “Başaracağımıza, halkımızla birlikte daha ileri mevzilere ilerleyeceğimize inanıyoruz. Bütün yoldaşlarımıza, 5 alan da dahil olmak üzere bizim desteklediğimiz tüm diğer ittifak güçlerinin sahiplenmiş olduğu diğer belediye ve yerel yönetimlere ilişkin sürdürülen mücadeleleri de sahiplenerek hepimize başarılar diliyorum.” dedi.
Daha sonra konuşan DDHD Hozat Belediye Başkanı adayı Yılmaz Cesur da “Hep birlikte Ovacık’ta hayat bulan yerel yönetimleri yarına daha ilerilere taşımak istiyoruz. Hozat özeline baktığımızda, 2 dönem belediye başkanlığı kazandığımız Hozat’ta 5 yıl ara verdikten sonra bu dönem tekrar kazanıp, buraya gelirken kaza geçiren yoldaşlarımıza armağan edip yarına taşıyacağız.” dedi.
Cesur’un ardından söz alan DDHD Pülümür Belediye Başkan Adayı Birgül Çiçek Ateş, “Hayata dair ne varsa bunları yaşamak ve yaşatmak, bir kadın olarak kendimi ifade etmek için insanlara söylemek istediğim her bir sözün karşılığını bulabildiğim SMF’den aday oldum.” derken “Pülümür her alanıyla yaşamın daraltıldığı bir ilçe. Hayatın yaşanamaz hale geldiği bir ilçe. Ancak her şeye rağmen orada kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz adına bu yola çıktım. Yaşama bir kadın eliyle dokunup birlikte yönetmeye çağırıyorum.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.
MAÇOĞLU: BİZ DAHA EMEKLİYORUZ
Toplantıda 2017’den beri tutuklu bulunan DDHD Ovacık Belediye Başkanı Adayı Hayati Güngören’in mesajı okunduktan sonra sözü, DHDD Dersim Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu aldı.
‘Komünist Başkan’ Maçoğlu, “Üç önemli şey var: Yönetim, şeffaflık, üretim. Tüm bu modelin değerli olduğu anlayış bu. Üretimin kime döndüğü, kime hizmet ettiği ile bütçenin şeffaflığı ve sorgulanabilirliği meselesi. Bir de yönetim biçimi. Bunlar somut olarak Mustafa Suphilerden, Denizler’den beri bize öğretildi. Ama esas öğretenler burada, Ovacık’ta. Hiç kaygı olmasın, öğrenmeye devam edeceğiz.” dedi.
Maçoğlu, Ovacık’ın Türkiye’ye model olabileceği konusuyla ilgili olarak, “Aslında biz daha emekliyoruz. Ovacık’tan başlayan bu meseleyi biraz daha ileri taşıyıp Dersim’e ve sonra da Türkiye’ye taşıyabiliriz. Sadece cüret etmek, kuşanmak gerek. Biz de kuşanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Ben yaparım” değil “Biz yaparız” diyerek yola çıktıklarını belirten Maçoğlu, “Ağacına, kurduna kuşuna, insanına dair bütün anlayışı örgütleme zamanı. Bütün Anadolu ve Mezopotamya halklarının buraya bakacağı bir model oluşturmak zorundayız. Aksi takdirde bugünkü burjuva siyasetin bir parçası oluruz.” diye konuştu.

“Ovacık’ta öğrendiklerimizi unutmayacağız” diyen Maçoğlu, “2014 Mart ayında kuşandığımız cüreti bu sefer bütün Dersim yerelinde, gericiliği örgütleyenlere karşı bir tık daha yükselteceğiz. Biz ekonomiyi onların elinden almadığımız sürece onlar bize etmeye devam edecektir. Onların oyuncaklarını elinden alıp halkın çıkarları için kullanacağız.” şeklinde konuştu.
Maçoğlu sözlerini, “Söz, yetki, karar Dersim halkına!” sloganları altında “Daha adaletli, daha ileri, daha aydınlık günlerin örgütleneceği bir dünyada buluşmak umuduyla hepinizi selamlıyorum.” diyerek tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim