• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C

DAD'tan Hasret Gültekin Heykeli'ne ilişkin açıklama

DAD'tan Hasret Gültekin Heykeli'ne ilişkin açıklama
Demokratik Alevi Dernekleri, Düzgün Baba Cemevi bahçesinden kaldırıldıktan sonra geçtiğimiz hafta Pir Kureyş Baba Cemevine konulan Hasret Gültekin'in Heykeli'ne dair açıklama yaptı: Heykelin Dersim'den götürülmesi doğru değil."

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Dersim'in Nazimiye ilçesinde Düzgün Baba Cemevi bahçesine bir yıl önce yapılan ve tartışmalara neden olan Hasret Gültekin heykeline ilişkin açıklama yaptı.

Düzgün Baba Cemevi bahçesinden kaldırıldıktan sonra geçtiğimiz hafta Pir Kureyş Baba Cemevine konulan Hasret Gültekin'in heykeli, geçen hafta sonu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan'ın da aralarında bulunduğu bir heyet tarafından Dersim merkezdeki bir mekana taşındı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi heykel ile başlayan tartışmaların sonunda "hedef alındıklarını" belirterek açıklama yaptı.

"Yol Kardeşlerimize Ve Demokratik Kamuoyuna" başlığıyla yapılan açıklamada "Bilindiği üzere yaklaşık bir yıldır Düzgün Baba Cemevi ve Hasret Gültekin heykeli üzerinden tartışmalar yürütülmektedir. Bu tartışmalar Alevi edep-erkânı dışına taşırılmış olup merkeze Demokratik Alevi Dernekleri ve Düzgün Baba Cemevi yönetimi konularak adeta bir linç kampanyasına dönüştürülmüştür" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Demokratik Alevi Dernekleri adına Eş Genel Başkanımız Musa Kulu, ziyaretgâhlarımıza heykel dikmeyi doğru bulmadığımızı fakat çıkacak karara razı olacağımızı belirtti.

"Hasret canımızın heykelinin Dersim'den götürülmesi kabul edeceğimiz bir yaklaşım değildir, Kureyş Baba Cemevinin bahçesinde kalması doğru olurdu. İddianın aksine bu tutum ve yaratılan tartışmalar sadece Dersim'in değil tüm Alevi halkımızın vicdanını yaralamıştır

"Düzgün Baba mekânında sayısız Pir ve Ana'mız hizmet etmiş, bazılarının vasiyetine rağmen bu mekânda toprağa sırlanmaları Ocak sahipleri ve bölge halkınca uygun görülmemiştir.

"Dahası, hemen Cemevinin yakınında yüzlerce çocuk, kadın, yaşlı, genç insanımız topluca katledilmiş, bu canlarımızın anısına dahi kimse 'buraya bir heykel veya anıt dikelim' önerisinde bulunmamıştır.

"Tüm yitirdiklerimiz yüreğimizi mekân tutmuştur, anılarına ve Yol'umuza bağlıyız. Cümle mazlum ve hakikat ehlinin Dersim'de yeri vardır, tamamı bu topraklara ve yüreğimize sığar."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim