• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 20 °C

DAD Yöneticileri yalın ayak önce Munzur’a sonra Düzgün Baba’ya yürüdü

DAD Yöneticileri yalın ayak önce Munzur’a sonra Düzgün Baba’ya yürüdü
DAD Yöneticileri, önce Munzur Gözeleri’ne daha sonra Düzgün Baba’ya yalın ayak yürüdü.

DAD Genel Eş Başkanı Musa Kulu, Munzur Gözeleri’ndeki peyzaj çalışmasıyla tarihin, kültürün, hafızanın yok edilmek istendiğini söyledi. Kulu, Düzgün Baba Cemevi bahçesinden kaldırılan Hasret Gültekin heykeli konusunda da çözüm bulunması için çağrı yaptı. 

Dersim’in Ovacık İlçesinde bulunan Munzur Gözeleri’ne yapılmak istenen peyzaj projesinin yapımı tepkilere rağmen yapımına devam ediliyor. Demokratik Alevi Derneği Genel Merkez yöneticileri dün önce yalın ayak Munzur Baba’yı daha sonra ise Düzgün Baba Mekanı’nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan DAD Genel Eş Başkanı Musa Kulu, Munzur Gözeleri’nde kutsallara yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, “Buna dikkat çekmek için kutsalımıza atamız, dedemiz nasıl gelmiş, niyaz olmuşsa biz de onun için geldik” dedi.

Düzgün Baba’nın mekanında dara durduklarını söyleyen Kulu, Munzur’da yok edilmek istenen Alevi toplumunun hafızası olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Buradan da insanlığa seslendik. Zorda olan coğrafyamız, ziyaretgahlarımız, ocaklarımızdır, inancımızdır. Tarihimiz, kültürümüz, yok edilmek istenen hafızamızdır. Onun için bütün Alevi canların, bütün ocakların, bütün kurumların bu konuda duyarlı olma, kutsalı için söz söyleme ve meydan açma sorumluluğu var.”

 

“HERKESİ HAK MEYDANINA ÇAĞIRIYORUZ”

DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu, Düzgün Baba Cemevinden Hasret Gültekin heykelinin kaldırılması sonrası yaşanan sorunun çözümü için şu çağrıyı yaptı:

“Düzgün Baba’da Alevi camiasında tartışma yaratan sevgili Hasret Gültekin’in heykeli burada sorun oldu. Bu derneklerin yahut da kişilerin çözeceği bir sorun değil. Bütün ocaklara çağrı yapıyoruz, bütün Alevi kurumlarına, gelip meydan kuralım bu müşkülü bitirelim.

Bizim üzerimizdeki sorumluluğa biz hazırız. Ama bu konuda daha önce müşkülü pirler gelmiş, pirler, mürşitlerimiz gelmiş hak meydanı kurmuş, orada çözmüştür. Bunun için bütün ocak pirlerimizin, Alevi kurumlarımızın hak meydanı kurup, Hasret Gültekin canın hem eşi, hem bu heykeli getiren, hem de buna bir şekilde taraf olanlar, başka şekilde düşünenlerin, Hak meydanında bu sorunu çözmesi gerekiyor. Bu heykelin yerde kalması hepimiz için bir eksikliktir. Hepimiz için bir sorundur. Bunun için bunun çözülmesi gerekiyor. Onun için bir çağrı yaptık. Bu sorunu Alevi camiası tartışmasından çıkarmamız gerekiyor. Hak meydanında Hasret’in eşi de, heykeli yapan da, taraf olan herkes burada çıkan kararla bu sorunu çözmesi gerekiyor. Böyle bir sorumluluğumuz var. Sizi sorumluluğa davet ediyoruz, diyerek bir çağrı yaptık.”

 

“TABİATIMIZ TAHRİP EDİLİYOR”

Musa Kulu, Dersim’de açılmak istenen maden sahalarına ve Munzur Gözeleri’ndeki tahribata tepki göstererek, “Bütün tabiatımız tahrip ediliyor. Onun için bütün Alevi canlarımızın ziyaretgâhlarımızın, kutsallarımızın olduğu bu coğrafyaya karşı duyarlılık göstermesi gerekir” dedi.

PİRHA

dad-yoneticileri-yalin-ayak-once-munzur’a-sonra-duzgun-baba’ya-yurudu-(8).jpegdad-yoneticileri-yalin-ayak-once-munzur’a-sonra-duzgun-baba’ya-yurudu-(9).jpegdad-yoneticileri-yalin-ayak-once-munzur’a-sonra-duzgun-baba’ya-yurudu-(7).jpegdad-yoneticileri-yalin-ayak-once-munzur’a-sonra-duzgun-baba’ya-yurudu-(6).jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim