• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 18 °C
» »

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de engellilerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de engellilerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Engelli kardeşlerimizle ilgili ön yargıları kırdığımız ölçüde onların önündeki engelleri kaldırabiliriz.

“Engelleri Birlikte Aştık İzmir Buluşması” programında engelli vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi, sorularına cevap verdi ve onlarla birlikte türkü söyledi. Programın yapıldığı salona, sanatçı Metin Şentürk ve küçük bir kızın seslendirdiği “Beraber yürüdük biz bu yollarda” isimli şarkının eşliğinde giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lokman Ayva ve Metin Şentürk ile şakalaştı. Erdoğan, şarkının sonunda Metin Şentürk'e, “Metin maşallahın var” diye seslenince, Metin Şentürk de, “Siz başka bir duygu verince böyle oluyor” diyerek cevap verdi. Erdoğan, salonda Lokman Ayva'yı gördükten sonra, “Metin, Lokman ile tanışıyorsunuz değil mi?” diye sordu. Metin Şentürk ise, “Onu gözüm bir yerden ısırıyor” diye esprili bir cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lokman nüktede Metin de senden geri kalmıyor” ifadelerini kullanınca salonda gülüşmeler oldu.

“Hayata geçirdiğimiz politikalarla engelli kardeşlerimizle engelleri birlikte aştık”

AK Parti iktidarında engelli vatandaşlar için yapılan çalışmaları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 yıldır; ‘AK Parti varsa, biz varsak engel yok' diyerek çalışmalarımızı kararlılıkla, samimiyetle sürdürüyoruz. Medeniyetimizin ayırıcı vasıflarından olan kerim devlet tasavvurunu günümüzün sosyal devlet ilkeleri ile birleştirerek yeniden yorumladık. ‘Yaratılanı severiz, Yaratan'dan ötürü' inancı ile hareket ederek ülkemize dünyanın en geniş kapsamlı sosyal güvenlik ve sağlık sistemini kazandırdık. Devletin şefkat şemsiyesi dışında kimsenin, hiçbir vatandaşımızın kalmaması için özel gayret gösterdik. Türkiye'yi büyütürken, üretimi artırırken, istihdamı teşvik ederken 84 milyonun tamamını kucaklamaya gayret ettik, ediyoruz, edeceğiz. Engelli insanlarımıza eğitimden istihdama kadar her alanda eşit bireyler olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmaya çalıştık. Engelli kardeşlerimize yönelik sosyal politikalarımızı yardım değil, hak eksenli bir anlayışla şekillendirdik. Eğitim, rehabilitasyon, istihdam, sosyal yardım, evde bakım, girişimcilik, sportif ve kültürel faaliyetler, sağlık ve erişilebilirlik gibi alanlarda hayata geçirdiğimiz politikalarla engelli kardeşlerimizle engelleri birlikte aştık.

İzlenme: 695
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim