• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 27 °C

CHP'li heyetten HDP'ye ziyaret: Kürt sorununu önüne koymayan iktidar olacağım demesin

CHP'li heyetten HDP'ye ziyaret: Kürt sorununu önüne koymayan iktidar olacağım demesin
Türkiye'nin çeşitli illerden Dersim'e gelen CHP'li 15 milletvekili siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, esnafları ve meslek odalarını gezdi.

HDP'ye yapılan ziyarette konuşulan konular arasında ise Kürt sorunu ön plana çıktı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Candan Yüceer, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, parti meclisi ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet bugün ilimize geldi.

Heyet, hem il merkezinde hem de ilçelerde belediyelere, siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine, esnafları ve meslek odalarına ziyaretlerde bulundu. Aralarında CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Tunceli Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Şükrü Kılıç'ın da bulunduğu grup HDP Dersim İl Örgütünü ziyaret etti.

HDP BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

Ziyarette Dersim'de yaşanan göç sorununa değinen Tunceli Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Şükrü Kılıç, "Göç konusunda ilimiz gerçekten bıçağın kemiğe dayandığı noktada. Son dönemlerde çok ciddi bir göç yaşanıyor. Bu duruma acil bir çözüm bulmamız lazım. HDP ve dost kuruluşlar gerçekten bizim için önemlidir. Bizim bir an önce bu anti demokratik ve tek adam rejinden kurtulmamız gerekiyor" dedi.

KÜRT SORUNUNU ÖNÜNE KOYMAYAN İKTİDAR OLACAĞIM DEMESİN

HDP'nin öncelikli hedefinin AKP-MHP rejiminden kurtulmak olduğunu söyleyen HDP İl Eş Başkanı Ferhat Yıldız, "Halk hem Dersim'de hem de ülke genelinde bunun kararını verdi. Özellikle bu ülkede Kürt sorunun çözümünü önüne koymayan herhangi bir siyasi parti ben Türkiye'de iktidar olacağım demesin. Çünkü Kürt sorunu bu ülkede bütün sorunların anasıdır" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU ORTAMIN NORMALLEŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR UNSUR

HDP'nin bu ülkenin asli unsuru olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Ezilen bütün halkların, işçinin, emekçinin sorununun çözülmesi için öncelikle ortamın demokratikleşmesi gerekiyor. Elbette genel başkanımız sayın Kemal Kılılçdaroğlu'nun kimliği belli. Bu ne sakladı, ne de sindi. Ama bunu hiç bir zaman siyasetin aracı yapmadı. Kemal Kılıçdaroğlu ortamın normalleşmesi için çok önemli bir unsur" diye konuştu.

Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim