• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C

CHP'den OHAL'in uzatılmasına tepki

CHP'den OHAL'in uzatılmasına tepki
CHP Dersim İl Örgütü, OHAL’in yeniden uzatılmasını basın açıklaması ile protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağanüstü halin yeniden uzatılmasını protesto etmek amacıyla 81 ilde eşzamanlı basın açıklaması düzenledi.

Sanat Sokağında bir araya gelen partililer burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Şükrü Kılıç, “İktidara gelirken OHAL’i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL’den beslenen ve bir baskı rejimini KHK’lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir” dedi.

Açıklamasında, OHAL ve KHK’ların toplumun üzerinde bir baskı haline dönüştürüldüğüne dikkat çeken Kılıç, “Anayasayı yok sayan bir anlayış ile KHK’lar yasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesini aşmıştır. Kış lastiği ve epilasyon merkezleriyle ilgili düzenlemeler dahi KHK konusu yapılırken, demokratik kitle örgütlerinin, gazetelerin ve dergilerin kapatılması iktidarın övündüğü icraatları olmuştur. KHK’lar hukuku katletmenin bir yolu olarak amansızca kullanılırken, haksızlığa uğratılan yüz binlerce taşeron işçisinin hak arama yolunun kapatılmasının da aracı olmuştur” diye konuştu.

Cumhuriyetin temel değerlerini savunmaya devam edeceklerini ifade eden  İl Başkanı Şükrü Kılıç, “Toplumun tüm kesimlerini doğrudan etkileyen, iş dünyasından sivil topluma, emekçilerden yargıya, medyadan eğitime kadar herkese dokunan OHAL’in bir kez daha uzatılması gündemde iken CHP olarak bir çağrı yapıyoruz. 15 Ocak 2018 günü Ankara’da düzenlenecek OHAL Forumu ile sivil darbenin ülkemizde açtığı derin yarayı bir kez daha haykıracak ve tek adam rejimine karşı duran, demokrasiden yana tüm kesimlerin kendilerini ifade edeceği bir buluşmayı sağlayacağız. Bu olağanüstülüğü normalleştirmeye çalışanlara karşı CHP, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar olarak bir kez daha ifade ediyoruz: OHAL’e artık yeter, OHAL kaldırılsın, demokrasi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre OHAL’i protesto eden sloganlar atan katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim