• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

CHP'den OHAL'e karşı oturma eylemi

CHP'den OHAL'e karşı oturma eylemi
CHP Dersim İl Başkanlığı, OHAL'in kaldırılması talebiyle basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

CHP Genel Merkezi'nce olağanüstü halin (OHAL) 7'nci kez uzatılmasının protesto edilmesi için başlatılan oturma eylemi tüm Türkiye’de olduğu gibi Dersim’de de gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, İl Başkanı Şükrü Kılıç, partiler ve vatandaşlar katıldı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Kılıç, CHP olarak  81 ilde OHAL'e hayır dediklerini belirtti.

Kılıç,"Ülkemizi 'tek adam rejimi'ne dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında 'evet' demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, 'hayır' demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır" dedi.

Ülkenin 21 aydır OHAL'le yönetildiğini belirten Kılıç, "İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak, demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK'lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasbedilmiştir. Türkiye'yi 'tek tip'e sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir" diye konuştu.

İl Başkanı Şükrü Kılıç’ın ardından  söz alan CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise OHAL'in ilan edilmesinin ardından halka baskı kurulmaya başlandığını belirterek, 20 Temmuz'dan bugüne kadar halkımızın üzerinde baskı kurmaya başladılar. Öğrencileri, avukatları, doktorları, akademisyenleri, gazetecileri, aydınları, sanatçıları sudan bahane ve gerekçelerle gözaltına alarak, tutukladılar. 10 binlerce insan gözaltından geçirilerek tutuklandı. Dolayısıyla bugüne kadar onlar gibi düşünmeyen, onlar gibi yaşamayan, onlar gibi dünya görüşüne sahip olmayan herkesi bertaraf etmek istediler ve bunu OHAL ile yaptılar. Dolayısıyla OHAL 12 Eylül faşist darbesinin bir devamıdır. Bu faşist darbenin devamını iktidar hayata geçirmeye devam ediyor. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlığı, yaşasın tam bağımsız Türkiye. Bu ülkenin yılmaz savunucusu, beksisi olarak söz veriyoruz; OHAL'e karşı duracağız, demokrasiyi bu ülkeye yaşatacağız.”dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından grup, oturma eylemi gerçekleştirdi. Çeşitli sloganlar atan grup oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim