• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 21 °C

CHP'den Emniyet, Yargı ve Askerde Türbana Tepki

CHP'den Emniyet, Yargı ve Askerde Türbana Tepki
Dersim'de CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, emniyet, yargı ve askerde türban serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Dersim'de CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, emniyet, yargı ve askerde türban serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Bu sınır kamu görevlisinin inancını yaşamasının, sade yurttaşın güvenliğine, emniyetine ve özgürlüğüne kast ettiği andır. Bu nedenle, biz türban taşıyan bir askere, polise ve hâkime karşıyız" dedi.

CHP il Başkanı Ali Rıza Güder, partililerle birlikte Seyit Rıza Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında emniyet ve yargıda türbanın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Güler, "Biz Dersimliler bu meydanda dine ve dindarlara husumet beslediğimiz için bulunmuyoruz. Dindar yurttaşlarımızın inançlarının gereğini yaşamalarına karşı çıkmak için de burada değiliz. Hatta devlette bazı kurumlarda kamu görevlilerinin dini sembol taşımasında bir sakınca da görmeyiz. Fakat dini ve inançsal sembollerin devlette yer almasının bir sınırı olması gerektiğini düşünürüz. Bu sınır kamu görevlisinin inancını yaşamasının, sade yurttaşın güvenliğine, emniyetine ve özgürlüğüne kast ettiği andır. Bu nedenle, biz türban taşıyan bir askere, polise ve hâkime karşıyız. Çünkü devletin görünürde dahi gücüne, dürüstlüğüne ve tarafsızlığına ilişkin toplumun inanç ve güvenini muhafaza edecek şekilde hizmet vermesi gerektiğini düşünürüz" dedi.

Güder endişelerini şöyle anlattı:

"Ülkemizde en son polise türban serbestisi ile kamu düzenine ve toplumsal barışa yönelik tehlikeyi haykırmak ve hükümete bazı sorular yöneltmek için buradayız. Örneğin, bu özgürlük sadece kamu görevini yaparken türban giyinen yurttaşlarımızı mı kapsayacaktır? Devlette çalışırken görünür bir şekilde Zülfikar takmak isteyen bir Alevi yurttaşa veya Haç takan bir Hristiyan’a veya Kippa giyinen bir Musevi’ye de izin verilecek midir? Eğer bu yapılmayacaksa bu hükümet, tabi böyle bir kaygısı olmadığından da eminiz fakat dinler ve inançlar arasında eşit olduğunu nasıl söyleyebilecektir?"

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim