• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 16 °C

CHP’den belediyeye bayrak ve flama tepkisi

CHP’den belediyeye bayrak  ve flama tepkisi
CHP Tunceli İl Başkanı Şükrü Kılıç, Atatürk Mahallesi’nde partilerine ait bayrak ve flamaların Tunceli Belediyesi tarafından sökülmesine tepki gösterdi.

CHP’ye ait bayrak, flama ve milletvekili resimlerin indirilmesine tepki gösteren partililer, belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Milletvekili adayları Polat Şaroğlu, Mesut Coşkun ve partililerin bulunduğu basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Şükrü Kılıç, “Dün gece yarısı Atatürk mahallesinde daha önce asmış olduğumuz CHP’ye ait bayrak, flamalar, genel başkanımızın resmi ve milletvekili adaylarımızın resimleri gece yarısı korsan bir şekilde indirilmiştir ”dedi.

İl Başkanı Kılıç, “AKP bayrakları ledlere zarar vermiyor da CHP bayrakları mı zarar veriyor. Tüm trafolara AKP afişleri asıldı. İş Kur tarafından işe alınan bayan elemanlar duraklara asılan CHP milletvekili afişlerini şu an sökülüyor ve yerine AKP afişleri asılıyor. Gecenin bir yarısı genel başkanımızın, aday resimlerimizin bayraklarımızın belediye tarafından yangından mal kaçırır gibi toplanmasını anlam veremedik”diye konuştu.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Tunceli’de yardımların artış gösterdiğini söyleyen Kılıç,“ Dağıtılan kömür, verilen gıda yardımları, market alış veriş çekleri seçim döneminde neden arttı. İlimizde yapılan ihaleler verilen işler, alınan alımlar hakkında günde onlarca şikayet partimize gelmekte olup, bu ilde ticaret yapan esnafımızın iş adamımızın haklı eleştirilerine kulak verilmelidir. İşsizliğin, yoksulluğun ve çaresizliğin her geçen gün arttığı ilimizde başta üniversite mezunlarımız olmak üzere ilk, orta ve lise mezunlarından oluşan ve atama bekleyen işsizler ordusu, açlık sınırının altında verilen ücret karşılığında iş-kur bünyesinde çalıştırılmak üzere resmi makamlara başvuru yapmaktadırlar. Ancak, ilgili makamlara gönderilen bu iş başvurular listesinde adil bir yönetimin uygulanmadığını, listelerdeki kişilerin neredeyse büyük bir çoğunluğunun AK Parti üyelerinden oluştuğunu ya da yandaş olduklarını, geriye kalanlar için ise; bu kişilerin iktidar partisine üye olmaları ve seçimlerde iktidar partisine oy vermeleri koşulu ile hatta bunu da fotoğraflayarak belgelemeleri halinde kendilerinin işe alınacakları anlaşılmıştır”dedi.

Yaşanan durumun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen Kılıç, “Sayın valimizin ve iktidar partisinin ilimizdeki temsilcilerinin bir an önce bu yanlış uygulamadan vazgeçmeleri istemindeyiz. Bizim istediğimiz ilimizde yaşayan yoksul, işe ihtiyacı olan vatandaşlarımızın öncelikle liyakat yöntemine göre sonra da ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaç sıralamasına göre adil bir yöntem ile işe alımlarının yapılmasıdır. Talebimiz yaşanılan bu haksız taraflı yönetimin bir an önce son bulması ve bu sistemin hak hukuk, adalet temelinde işletilmesidir”şeklinde konuştu.

0d41d027-e343-42e3-a624-03a8de496708-001.jpg58bb047b-05f2-42e5-80ff-b22cb97c3b76-001.jpgb51a4b7a-4649-41d7-b2e8-19c936ad46d1-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim