• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 11 °C

CHP’den Ayhan Ogan hakkında suç duyurusu

CHP’den Ayhan Ogan hakkında suç duyurusu
Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli İl Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tweet atan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Ayhan Ogan hakkına suç duyurusunda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Ayhan Ogan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren HDP'li seçmenleri kastederek "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" ifadelerini kullandı.

Ogan, Twitter hesabından bir tablo paylaşarak "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" ifadelerine yer verdi. Söz konusu tabloda, HDP'nin etkin olduğu illerden Kılıçdaroğlu'na yüksek oranda oy verildiği bilgisi yer aldı.

Duruma tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli İl Başkanlığı, Ayhan Ogan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Hıdır Mercan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yoluk, Kadın Kolları Başkanı Handan Kahraman Şanlı, 28. Dönem Milletvekili adayı Hüsniye Karakoyun, Av. Cihan Söylemez ve çok sayıda partili, Tunceli Adliyesinde Ogan hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan dolayı şikayette bulundu.

Şikayet dilekçesinde, “Şüpheli, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda kendi yeterliliği kapsamında ironi yapmış, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatansever olmadığı yalanını ortaya atarken ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarını işlemiştir. Şüpheli 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan ilk tur cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğu ve güneydoğu çok oy aldığı illeri listesini ve oy oranlarını açıklamış, üzerine de “Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım” yazmıştır. Şüpheli, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren seçmenin PKK’lı olduğu yaftasında bulunmuştur. Bir ilde adayın çok oy almasını, o adayın terör örgütü üyesi demekten başka anlama gelmez. Bu vehametin siyasi olduğu kadar hukuki olarak da hesabının sorulması gerekir” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim