• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 11 °C

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Arslan’dan kaçak avcılara tepki

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Arslan’dan kaçak avcılara tepki
Pülümür CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Arslan, son günlerde kaçak avlanma sonucu çok sayıda dağ keçisinin katledilmesini yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Arslan’ın açıklama metni şöyle:

“Özellikle son günlerde Dersim genelinde birçok dağ keçisinin vurularak katledildiği ve bu tür olayların giderek çoğalması bizleri endişelendirmekle birlikte harekete geçirmiştir.

Bölgemizde son bir kaç haftada ard arda gelen kaçak avlanma haberlerine Pazar günü bir yenisi daha eklendi. Pülümür bölgesi yakınlarında koruma altında olan bir dağ keçisi avcılar tarafından maalesef katledildi.

Bölgemizde son yıllarda Doğa Koruma Gönüllülerinin ve vatandaşlarımızın duyarlılıklarıyla birlikte yaban hayatının geliştirilen uygulama sayesinde dağ keçilerinin sayılarında büyük bir artış gözlemlenmiş olsa da, bu yıl ise yapılan kaçak avcılığın önüne geçilememesi ve yeteri kadar denetlemenin olmaması sebebiyle  çok sayıda yaban keçisi maalesef katledilmiştir.

Kaçak avcılığın bölgemizde giderek artması, bazı yaban hayvanlarının neslinin sonunu getirirken, bazıları kaybolmaya yüz tutmuş, bazı türler de bölgemizde azalmaya başlamıştır.

Üzülerek belirtmek istiyorum ki, bölgemizde yaşayan canlılara verilen zarar bununla sınırlı değil! Özellikle bahar aylarında yüksek meralara çıkan sürü sahipleri  tarafından birlikte getirilen köpekler, sonbaharda meralardan ayrıldıktan sonra bu masum hayvanları kendi kaderine terk etmektedirler. Hal böyle olunca maalesef kış aylarında açık arazide özellikle yiyeceğin bulunmadığı bu sonbahar ve kış aylarında beslenemeyen hayvanlar açlıktan veya bağışıklık sistemleri zayıfladığı için hastalıktan veya barınak bulamadığı için soğuktan ölüyorlar.

Dolayısıyla bölgemize gelen ve geçici olarak meralarda sürülerini otlatan  misafirlerimizin de bu konuda daha hassas olmalarını bekliyoruz. Doğayı ve içerisinde barınan tüm hayvanları korumak hepimizin görevi.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim