• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

CHP İl Başkanı’ndan AKP İl Başkanına konut tepkisi

CHP İl Başkanı’ndan AKP İl Başkanına konut tepkisi
CHP Tunceli İl Başkanı Hıdır Mercan, Ak Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Aydın’ı dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan "İlk Evim Arsa" projesine başvurarak hak sahibi olmasına tepki gösterdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) hayata geçirilen ve çoğunlukla dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen "İlk Evim Arsa" projesinde konutlarda hak sahibi olması ile dikkatleri üstüne çeken Ak Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Aydın’a tepki gösteren CHP İl Başkanı Hıdır Mercan,  AKP İl Başkanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan konut projesine başvurarak konutlarda hak sahibi olmasının etik olmadığını söyledi.

Açıklamasında Ak Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Aydın’a tepki gösteren CHP İl Başkanı Mercan, “Ak Parti il başkanı Sercan Özaydın'ın Twitter hesabından, basındaki haberler üzerine yapmış olduğu açıklama ile, “İlk Evim Müstakil Arsa” projesi başvurusunda ki arsa hak sahibi olma hakkından vazgeçerek, depremzede kardeşlerine feragat ettiği açıklaması, yoksullar ve dar gelirler için olan bu projeye ekonomik koşulları yasal olarak başvuru için elverişli olsa dahi bulunduğu konum itibariyle hiç de etik olmamıştır. Siyaseti kendine rant sağlama aracı olarak kullanma siyaset kurumunu kötüye kullananlar yüzünden, siyasete olan güveni gün ve gün azaltmıştır. İyi ki vicdanının sesi olan sağır ve dilsiz olmayan basınımız halen vardır. Depremzedelerin mağduriyeti kullanılarak yapılan yanlışlardan kurtulmak yerine özür dilemek hatta istifa etmek daha erdemli davranış olacağı kanaatindeyim. 4. Kuvvet Basın iyi ki varsınız. Dayanın, derin bir nefes alınız özgürlüğünüze kavuşacağınız günler çok yakın ”ifadelerini kullandı.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Aydın’da sosyal medyadan kendisine yönelik yapılan eleştirilere yönelik olarak yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “10.10.2022 ülkemiz genelinde başlatılan, “İLK EVİM MÜSTAKİL PROJESİNE” yasal kriterlere uygun olan her vatandaş yapılmış başvurumuzdan 5 ay sonra, 16.03.2023 tarihinde noter huzurunda çekilen kura sonucunda, şahsıma hak sahipliliği çıkmış olan bu arsadaki hakkımdan; aynı gün depremzede kardeşlerimiz adına feragat ederek TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığına resmi iademi yaptım.

Milletimizin tek yürek olup yaraları sarmaya adandığı şu dönemde; tüm aşamaları şeffaf ve yasal bu sürecin, her daim karalama ve algı oluşturmayı şiar edinmiş belli çevrelerce türlü tezvirata malzeme yapılmak istenmesi ancak beyhude bir çabadır. Kamuoyuna  Saygılarımla”

Haber: Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim