• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 22 °C

CHP Dersim’de Kıl Payı Milletvekili Çıkardı

CHP Dersim’de  Kıl Payı Milletvekili Çıkardı
Kılıçdaroğlu'nun memleketi Dersim'de CHP oylarını 3 bin artırarak 1 milletvekilliğini kazanmayı başardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Dersim’de, 7 Haziran 2015 seçimlerinde hiç milletvekili çıkarmayan CHP, Dersim adaylarını değiştirerek girdiği 1 Kasım seçimlerinde oylarını 3 bin artırarak bir milletvekilliğini kazanmayı başardı. 7 Haziran seçimlerinde Saniye Barut ve Yaşar Kemal Atış ile seçimlere katılan CHP  Dersim genelinde, 10 bin 800 almış HDP ise 32 bin 200 olarak 2 milletvekilliğini kazanmıştı. 1 Kasım seçimleri öncesi Dersim adaylarını ön seçim yaparak belirleyen CHP, Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu ile seçimlere girdi. Dün akşam yapılan oylama sonunda, HDP 27 bin 882 oy alırken, CHP 14 bin 093 olarak 304 oy farkıyla bir milletvekilliğini kazandı. CHP 1'inci sıra adayı Gürsel Erol milletvekili olarak TBMM'de Dersim’i temsil etmeye hak kazandı.

 

CHP'li Gürsel Erol Dersim’de  istedikleri oy oranına ulaşamadıklarını belirterek, seçim sürecine yoğun bir çaba ile hazırlandıklarını belirterek, "Tunceli'de partili arkadaşlarımız bana çok yoğun bir destek verdi, güzel bir kampanya yürüttük. Seçimlerde sayısal farklılıklar çok önemli olmasa da, sonuç endeksli bir seçim yaşadığımızı düşünsek, bizim için sonuçlar da önemli. Tunceli seçim sonuçları benim beklediğim sonuçlar değil. Ama ben çıkan sonuç ne olursa olsun, kabul ediyorum. Halkımız böyle tercih etmiş. Ben Tunceli halkına teşekkür ediyorum. Bundan sonra Tunceli'yi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım" dedi.

 

"HEDEFİMİZ 2 MİLLETVEKİLİYDİ AMA OLMADI"

 

Dersim’in yıllardan beri ihmal edildiğini savunan Erol, yığınla biriken sorunların çözümü için büyük çaba harcayacağını belirterek, "Burası yıllardır ihmal edilen bir kent bu nedenle yığınla sorun var bu sorunların çözümü için büyük bir çaba içine gireceğim ve halkımızın sorunlarını çözmek için güzel çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum. Türkiye'de ortaya çıkan tablo konusunda hepimizin üzüntüsü var. Beklenmeyen bir sonuçtu. Keşke hepimizin hayalindeki tablolar çıksaydı. Ama çıkan sonca saygı duymak lazım. Halk özgür iradesiyle oy kullandı ve bu sonuçlar çıktı. Herkes sonuçları kabullenmeli. Tunceli sonuçlarını konuşursak, Tunceli bir Cumhuriyet kentidir. Aynı zamanda CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kentidir. Aslında bizim hedefimiz 2 milletvekilliğiydi ancak olmadı. Biz Tunceli'de birinci parti olmak istiyorduk ve genel başkanımıza bu müjdeyi sevinçle vermek için çok çabaladık. Bölgemizde ve ilimizde yaşanan olumsuzluklar, seçim sonuçlarını etkiledi ve yine de CHP'nin Tunceli'de beklenen sonucu almamasına rağmen biz 1 milletvekilliğini kazandık. Aynı zamanda geçen seçimlere göre buradaki oylarımızı yüzde 40 civarında arttırarak bir başarı elde ettik. Bundan sonra siyasi ve ahlaki sorumluluğumu biliyorum, bu bilinçle hareket ederek siyaset yapacağım" diye konuştu.

 

"HDP İLE ARAMIZDA 22 BİN GİBİ BÜYÜK BİR FARK VARDI"

 

CHP'nin 1 Kasım seçimleri öncesi Türkiye'de sadece Dersim’de ön seçim yaptığını ve adayların değiştiği bu durumun bir avantaj yaratığını savunan Erol, "Her şeye rağmen Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun memleketinde bir milletvekili çıkardık. 1 Kasım seçimleri öncesi CHP'nin ön seçim yaptığı tek il Tunceli oldu ve ön seçim sonuçlarında ben ve Polat Şaroğlu arkadaşım seçildik. 7 haziran seçimlerinde CHP ile HDP arasında fark çok fazlaydı. Tabir yerindeyse makas çok açıktı. Bu dezavantajla seçim kampanyamızı yürüttük. HDP ile aramızda 22 bin gibi büyük bir oy farkı vardı. Tunceli gibi tamamen politik olan bir halkın içinde siyasi ve ideolojik olan bir halkın varlığı herkesçe biliniyor. Yine bölgede ve Türkiye'de yaşanan bir takım siyasi olayların yarattığı sonuçların etkisiyle bir seçim kampanyası yürüttük. Yaşanan birtakım olumsuzluklar ve etkilere rağmen, bu farkı kapatmak hiç de kolay bir iş değildi. Siyasi bilinci çok yüksek olan kentimizde, insanları ikna etmek son derece zor. Zira herkes siyaseti çok iyi biliyor ve siyasi idealleri olan insanların sayısı çok fazla. Bütün bu şartlar altında çok güzel bir kampanya yürüttük ve partimin başarısı için ne gerekiyorsa yaptık arkadaşlarımızla birlikte" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim