• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

CHP Dersim İl Örgütünden darbe tepkisi

CHP Dersim İl Örgütünden darbe tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dersim İl Örgütü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) darbe girişimini sert bir dille protesto etti.

Sanat Sokağında bir araya gelen CHP Dersim İl Örgütü, darbe girişime karşı seçilmiş meşru Hükümetin yanında olacaklarını belirtti.

Grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder: “Dün akşam Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan ve demokrasiye ve taşıdığı şerefli üniformaya ihanet içinde olan bir silahlı çete tarafından TBMM ile, Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş, meşru kurumlarına karşı darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu darbe girişimi sonucunda yüzlerce yurttaşımız şehit olmuş binlerce yurttaşımız ise yaralanmıştır. Bu alçak darbecilere karşı dururken katledilen asker, polis ve sivil yurttaşlarımızı demokrasi şehitlerimiz olarak sonsuza dek hatırlayacağız.”dedi.

Darbeye karşı birlik içinde olunması gerektiğini belirten Güder: “Bugün, başta biz siyasetçiler olmak üzere, bu ülkenin yurttaşları için seçim ve sınav zamanıdır. Bugün, bütün siyasi ayrılık ve çatışmalarımızı bir kenara bırakıp büyük bir ulus olduğumuzun bilinciyle ve birlik içinde demokrasiye sahip çıkma günüdür. Tarihimizin bu kader anında, yapılan bu darbeye karşı suskunluk demokrasimize ve ulusumuza ihanettir.”diye konuştu.

Darbe girişimi içine girenlere yönelik alçak ifadesini kullanan Güder: “Ve bizler bugün bu meydanda tarihi sorumluluğumuzu üstlenip bu şerefsizce darbe girişime karşı seçilmiş meşru Hükümetin yanında olduğumuzu ve demokrasiye olan bağlılığımızı haykırmak için toplandık. Çünkü bizler biliyoruz ki; gururlu vatandaşları olduğumuz bu demokratik Cumhuriyet bir asır önce başlamış şanlı bir Kurtuluş Savaşı’nın sonunda kurulmuş ve kurucu atalarımızın bize mirasıdır. Bu ulus, şanlı yürüyüşünde, demokrasi düşmanlarının her darbe girişiminde darağaçlarında, zindanlarda, işkence tezgâhlarında yaşamları pahasına faşist diktalara karşı demokrasiyi savunmuştur. Bugün de, bu alçak darbecilere karşı aynı kararlılıkla ve inançla ayaktayız.”şeklinde konuştu.

Açıklamasında hükümete çağrıda bulunan Güder şunları söyledi:

“Bu darbeci çete 10 yıldır bu toplumun bütün demokrat unsurları üzerinde adeta terör estirmiştir.Yine de bu meydandan Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Bugün, bu ulusun bu alçak darbeye karşı yaşamları pahasına savunduğu demokrasiyi onurlandırma zamanıdır.Bugün, ulusumuzun Hükümetinden beklentisi intikam değil adalettir. Bugün, Hükümetimizden, bu darbecilere karşı onların bizlerden esirgediği ve hiç şüphesiz esirgeyeceği merhamet ve adaletle yaklaşmasını istiyoruz.”dedi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim