• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

Çevreciler hem halay çekti hem de çöp topladı VİDEO

Çevreciler hem halay çekti hem de çöp topladı VİDEO
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, “Temiz bir kent ve Dünya için kirletme” sloganıyla Munzur ve Pülümür vadisinde bir araya gelen yüzlerce kişi hem halay çekti hem de çevre temizliği gerçekleştirdi.

Dersim Belediyesinin çağrısıyla sabah saatlerinde belediye binası önünde bir araya gelen yüzlerce gönüllü ve belediye ekibinden oluşan grup,  Munzur Milli Parkı ve Pülümür Vadisinde büyük kısmı cam ve plastik atıklardan oluşan çok sayıda torba çöp topladı.

munzur-vadisinde-cop-toplama-(7).jpg

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte toplanan çöpler toplanmak üzere yol boyuna bırakıldı.

Gönüllüler, hem çevre temizliği yaptı hem de Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

1971 yılında Milli Park ilan edilen Munzur Vadisi’nin 42 bin hektarlık kısmının koruması gerektiğini belirten Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü, bu amaçla biz arkadaşlar ve  derneklerle bir araya geldik. Biz istiyoruz ki çevremizi temizleyelim ve temiz tutalım. Biz diyoruz ki insanlarımız çevresini temiz tutsunlar ve kirletmesinler ama kirletiliyor biz de her yıl bir iki kez temizlemek zorunda kalıyoruz. Kimse kirlilikten dolayı gezemiyor. Bugünde amacımız insanlar kirletmesinler ve çevreyi temiz tutsunlar istiyoruz”dedi.

munzur-vadisinde-cop-toplama-(3).jpg

Çevre temizliğine katılan Maviş Güneşer, “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü, bizde Dersim’deyiz,  Dersim Belediyesi 4 otobüs insanı topladı ve Munzur vadisi ve Pülümür vadisinde temizlik yapacağız. Poşet, bira şişesi ve pet şişesi  topladık.En çok bira şişesi  yolun alt kısmından topladık. Buradan Munzur Su fabrikasına sesleniyorum. Su satıyorlar ancak kampanya yapmaları lazım bu pet şişelerin atılmaması için ve temizlik için önlem almalılar. Poşet ve petrol doğaya zararlıdır, insanlar dünyada ve Dersim’de doğaya sahip çıksınlar ”diye konuştu.

munzur-vadisinde-cop-toplama-(1).png

Dilek Kızılkaya, “Bugün Dersim’de Munzur vadisindeyiz Türkiye’nin en büyük ikinci milli parkı burası, fakat koruma altında olması gereken bu güzel park çöplerle dolu. Bizde belediye ile bir araya gelerek çöpleri toplamaya karar verdik. Bugünde, sadece bu vadi değil Pülümür vadisinde de çöpler toplanıyor.  Bu sembolik bir davranış bu örnek bir davranış artık bu vadiye gelenler çöplerini atsın istemiyoruz. İnsanların duyarlı olmasını istiyoruz”şeklinde konuştu.

munzur-vadisinde-cop-toplama-(2).png

Dersim Belediye Bakan Yardımcısı Canan Aydoğan, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne istinaden sosyal medya üzerinden yapmış olduğumuz çağrı üzerinden yüzlerce kişinin katılımıyla Ovacık ve Pülümür vadisi üzerinden çöp toplama kampanyası düzenledik. Bu kampanya ile temel esas aslında bir bilinci geliştirmek toplumu bu bilince doğrultmak bu bilinçle hareket etmesini sağlamak, çünkü yaz boyu bir insan kalabalığı, haliyle toprak özlemiyle geri dönüşler sağlayan insan yoğunluğunun olduğu bir dönem. Bizlerde bu süre içerisinde yasakların kalkmasıyla birlikte insan kalabalığın artığı dönemde insanların çöpleri toplaması anlamında bir bilinç oluşturma kampanyasıydı. Bu çöplerden geri dönüşümden elde edeceğimiz gelirle öğrencilere burs olarak yansıtmayı düşünüyoruz”diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim