• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 22 °C

Cemevi yöneticilerini eleştiren muhtar ifadeye çağrıldı

Cemevi yöneticilerini eleştiren muhtar ifadeye çağrıldı
Elazığ Yıldızbağları Mahallesi'nin Dersimli muhtarı İmam Taş, sosyal medyada Elazığ'daki cemevi yöneticilerini eleştirdiği gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

Cemevlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlanmasına ilişkin tartışmalar devam ederken yine aynı Bakanlık bünyesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulması tartışmaları başka bir boyut kazandırdı. Alevi inanç örgütleri söz konusu düzenlemeyi "Alevi toplumunu bölen, imhasını hedefleyen, kazanılmış haklarını yok sayan bir darbe" olarak nitelendiriyor.

MUHTAR İFADEYE ÇAĞRILDI

Elazığ Yıldızbağları Mahallesi'nin muhtarı İmam Taş ise kendisine ait sosyal medya hesabından yaşanan bu sürece ilişkin cemevi yöneticilerini eleştiren bir yazısı nedeniyle ifadeye çağrıldı. Taş, "Türkiye ve Avrupa’da yaşayan milyonlarca alevi canlarımızı ilgilendiren, bu kadar önemli, can alıcı bir konuda Cafer Yeşil, Ali Ekber Yurt ve İzzettin  Doğan'ı referans alarak, binlerce yıllık tarihsel gerçekliği olan bir inancı, bir torbaya sığdırarak, Aleviliğin bir inanç olmadığını, Alevilerin kültürel ve folklorik bir topluluk olduğunu resmileştirerek, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlarken, bu yasayı  3 isim üzerinden tüm Alevi toplumunun isteği olduğuna nasıl karar verdiniz?" dedi.

DEVLETİN ALEVİSİ OLMAYACAĞIZ

Muhtar İmam Taş'ın, Yıldızbağları Cemevi 2. Başkanı ve aynı zamanda CHP'li Meclis Üyesi Cafer Yeşil tarafından şikayet edildiği öğrenildi. Taş, "Benim halka şikayet ettiğim Cafer Yeşil halktan kopuk bir önder, devletin dedesi olduğunu kanıtlayarak beni beslendikleri, besledikleri sisteme şikayet ettiler. İsmi geçen unsurlar bizim irademizi almış temsilcilerimiz değildirler, olamazlar. Yolumuz bellidir, felsefemiz ve inancımız bellidir. Zalime biat etmeyiz, zulme boyun eğmeyiz. Bu inancı bugüne kadar taşıyan ulularımızı ve pirlerimizi rehberimiz sayarız. Devletin Alevisi olmayacağız" dedi.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim