• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 27 °C

Cemevi Başkanı Yurt’tan Milletvekili Bülbül’e cevap

Cemevi Başkanı Yurt’tan Milletvekili Bülbül’e cevap
Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün Cemevi yönetimine yönelik sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Seçim bürosu açılışına katılan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'ün, “Burada bir cemevi var. Burayı adeta tiyatroya çevirmişler. Buraya giden devlet erkanı gidiyor orda posta oturuyor. Bu post erenlerin postu. Posta oturulmaz. Post temsil edilir. Bu post Düzgün Babanın postu. Bu post Munzur Babanın postu. Bu post ocakların postu. Haddiniz bilin , engin olun, engin olun” ifadelerine tepki gösteren Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Cemevini ziyaret eden bürokratların fotoğraflarını paylaştı.

Cemevi Başkanı Yurt açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öncelikle böyle bir süreçte bu açıklamayı yapmayı gerçekten istemezdik. Ancak Cemevimize yapılan iftira , karalamaların maalesef ölçüsünün kaçtığının ve buna da artık cevapsız kalmamamız gerektiği düşüncesindeyiz. Şimdi bu konuşması çerçevesinde  BÜLBÜL e soruyorum; Cemevimizin Yönetimi , Cemevimizi hangi yönleri ile tiyatroya çevirmiştir. Açıklayınız. Cemevimize gelen devlet erkanına mensup kim, ne zaman,  pir postuna oturmuş veya oturtulmuştur. Lütfen ispatlayınız.

Cemevinde hizmet yürüten Dedeler ile hiç görüştünüz mü? Ne kadar tanıyorsunuz kendilerini. Mesela Hozatlı Ahmet YURT dede. Erzincanlı Ahmet UĞURLU Dede.  Ali Ekber YURT Dede, Hüseyin Erdoğan Dede, Kadir BULUT Dede ve daha bunlar gibi nice kâmil dedelerimiz. Allah aşkına sayın BÜLBÜL  bu büyük şahsiyetler o postun manasını bilmiyor da siz mi  onlara bunu (Hem de siyasi bir partinin seçim bürosu açılışı esnasında usulsüz bir ağız ve söylemle) öğreteceksiniz.

 Özellikle yukarda büyük harflerle yazdığım bölüme gelelim. Siz kimsiniz de bu saydığım erkan yürüten ve yaşayan bu ulu pirlerimize (sırf sokakta duyduğunuz ve hiçbir araştırma yapmadan dile getirdiğiniz dedikodularla) had bildirmeye kalkışıyor, yaşayan bu büyük değerlere edep öğretmeye kalkıyorsunuz.

Yukarıda belirttiğim çağrımı tekrar ederek size sesleniyorum. Konuşmanızdaki iddialarınızı ispata davet ediyorum sizi. Hatta yüzleşmeye davet ediyorum. Geçmişte Alevi bir STK’nın başında hizmet eden bir canımızdın. Bizi o konumuzda eleştirebilirsiniz. Buna saygı duyar eleştirilerinizde haklılık payınız varsa da gereğini yapardık.  Ama şu an bir siyasi parti milletvekilisiniz. Yani siz siyaset kulvarındasınız artık, biz ise inanç. Lütfen statülerinizi karıştırmayın. Ya siyasette kalın ya inanç kurumunuzun başına tekrar dönün. Siyasi kimliğinizle bir inanç kurumuna saldırmayı bırakın. Bugün bu İlin bütün İnançsal hizmetlerini  (sizlerin yaptığı gibi) iftiralara dedikodulara karalamalara rağmen büyük bir özveriyle yapan Cemevimize siyasi toplantılarınızda, mitinglerinizde saldırmayın. Bunun yerine gördüğünüz veya duyduğunuz eksikliklerimizi gelin bizlerle yüz yüze, inanca ve kültüre yakışır medeni bir tavır içinde iletin. Konuşalım.  Varsa eksiğimiz düzeltelim veya yanlış bir bilgi almış iseniz doğrusunu öğrenin.

 Cemevimizi ziyaret eden Devlet Erkanı ve siyasetçilerin resimlerini de bu yazımda paylaşıyorum. Hangi Devlet insanı ve siyasetçi Pir Postunda oturmuş bize söyleyin. Hatta buyurun gelin resimleri Cem Erkânının yapıldığı salonda birlikte inceleyelim.  Hakikati bulalım, öğrenelim.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim