• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 5 °C

Cemevi Başkanı Yurt’tan açıklama

Cemevi Başkanı Yurt’tan açıklama
Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt,sosyal medyada çıkan haberlere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cemevi Derneği Başkanı Ali Ekber Yurt, “Bu durumu Milletvekili Alican Önlü ile de konuştum. Kendisi de böyle bir şey olmadığını, hatta kendisini arayanlara da bunu söylediğini ifade etti. Bunu her kim niçin yapıyorsa ayıptır, günahtır. Bizler yıllardır bu kuruma hizmet ediyoruz” dedi.

Dersim’de Kutudere bölgesinde yaşanan çatışma sonrası  hayatını kaybeden örgüt mensupları ile ilgili açıklama  yapan Cemevi Derneği Başkanı Ali Ekber Yurt, “Cenazelerin yıkanmadığı, cemevine alınmadığı, sokulmadığı yönünde aslı astarı olmayan iddialarla karşılaştık. Bu kesinlikle doğru değildir. Bu durumu Milletvekili Alican Önlü ile de konuştum. Kendisi de böyle bir şey olmadığını, hatta kendisini arayanlara da bunu söylediğini ifade etti. Bunu her kim niçin yapıyorsa ayıptır, günahtır. Bizler yıllardır bu kuruma hizmet ediyoruz” dedi.

Cemevine gelen kim olursa olsun düşüncesine bakmadığını dile getiren  Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, “Zenci de olsa, sünnetli de olsa, sünnetsiz de olsa buraya gelmişse biz Alevi inancının gereğini yaparız. Bu cenazelerde de böyle oldu. Bizim bundan sonraki talebimiz şudur. Ortaya bir laf atılıyorsa bir arayın, bir sorun, araştırın öyle hüküm verin” dedi.

Yaşanan durum karşısında  şaşırdıklarını dile getiren Yurt, hocalardan birinin kaygıları nedeniyle durumun  bu noktaya vardığını ifade eden Yurt,  “Felçli bir eşim var. Kaldırırsam başıma bir şey gelirse eşime bakacak kimse yok demiş. Bunu bizzat Milletvekili Önlü’den dinledim. Bunu cemevine mal edip bu kadar küfre, hakarete, tehdide maruz kalmamız doğru değil”diye konuştu.

Yurt, “Geçmişten bugüne kadar biz cemevine gelen hiçbir cenazeyi ne siyasetine, ne ideolojisine nede yaşamında neler yaptığına bakmadık, bundan sonrada bakmayacağız. Biz buraya gelen her cenazede şu düşünce ile hizmet etme anlayışında olduk. Ölmüşün üzerinde azazir bile elini çekmiştir. İster buraya gelen zenci olur ya da beyaz olur. İster sünnetli olur ister sünnetsiz olur. Bakın cenaze sünnetsiz bile cemevine gelmişse buraya geldiği için biz Alevi örf ve geleneğine göre defnettik bugüne kadar bugünden sonrada defnedeceğiz. Yani biz isteğimiz talebimiz şu biri bir laf ortaya atıyor arkadaşlar bir arayın bir sorun bir bekleyin veya aslını öğrenin aslını araştırma gereği hissedin.”dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim