• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 24 °C

Çatalcaspor'dan sansür iddialarına yanıt: Dersimspor da bizim!

Çatalcaspor'dan sansür iddialarına yanıt: Dersimspor da bizim!
Haftasonu oynanan Çatalcaspor-Dersimspor maçının skorbordunda Dersim isminin sansürlendiği ve XXXXXSpor şeklinde yazıldığı iddia edildi.

Konunun basına yansıması üzerine açıklama yapan Çatalcaspor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe, "Çatalcaspor her ne kadar bizim ise, Dersimspor da o kadar bizim. Bütün kulüpler bizim. Bu iddiaları kınıyorum. Maç oynanırken gerçekleşen elektrik kesintisinin ardından skorbordun dereceye girdiği birkaç dakikalık zaman diliminde böyle bir fotoğraf çekilip, dostluk ve kardeşlik dışı bir şekilde kullanılması bizleri spor camiası olarak üzmüştür. Tüm kayıtlar bizde mevcut. Çatalca'da insan ayrımı, memleket ayrımı yapılmaz" açıklamasını yaptı.catalcaspor-dan-sansur-iddialarina-yanit-dersimspor-da-bizim-224521-1.jpg

Misafirperverliğimizi gösterdik

18 Aralık 2016 Pazar günü oynanan Çatalcaspor-Dersimspor karşılaşmasında elektrirk kesintisinin ardından skorbord tabelasının fotoğraf çekilip gazetelere servis edilmesi ve akabinde çıkan haberler üzerine basın toplantısı düzenleyen Çatalcaspor Kulübü Başkanı Hasan Gökçe, "Karşılaşma başlamadan önce konuk takımımız Dersimspor'un 500 kişi geldiği yönünde bize kulüp yöneticileri gelip bilgi verdi. Normalde 200 kişi alınabilmesine rağmen biz, gerek gözlemci ve gerekse temsilcinin yanında yaptığımız görüşmede, 15 kişi alınacak olan protokole bile 30 kişi alınmasını istedik. Sahaya girerken hem bizim takımımızın kaptanı, hem konuk takımımız Dersimspor'un kaptanı birbirlerine çiçek taktim etsinler diyen de biziz. Kısacası biz Çatalcaspor yönetimi olarak sanki kendi ilçemizin bir takımını ağırlarcasına misafirperverliğimizi ön plana çıkarttık. Bizim bu misafirperverliğimiz sadece Dersimspor'a yönelik değil ki! Biz bütün konuk takımlarımıza aynı misafirrperverliği gösteriyoruz" diye konuştu.

1 dakikalık elektrik kesintisicatalcaspor-dan-sansur-iddialarina-yanit-dersimspor-da-bizim-224522-1-001.jpg

Skorbordda Dersim isminin sansürlenmesine yönelik iddiaları da değerlendiren Çatalcaspor Kulübü Başkanı Hasan Gökçe "Birinci saniye itibari ile tüm görüntüler bizde mevcut. Çatalcaspor ve Dersimspor kulüplerinin isimleri aynen yazıyor. Fakat hiçbir seyircinin dikkat etmediği bir anda 45. dakika'da elektriklerin gidip gelmesi sonrasında skorbord arıza vermiş. Arkadaşlarımız derhal olaya müdahale edip 46. dakikada skorbordu aynı şekilde düzenlemişler. Yani sadece bir dakikalık bir zaman diliminde birileri bu fotoğrafı çekmiş. Tabi bu konuda inanıyorum ki konuk takımımızın yöneticileri o bir dakikalık arızayı görmediler. Sadece bir dakika kadar kısa bir zaman. Federasyon Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Baltacı da bizler ile birlikteydi. Daha sonrasında ise 60. dakikalarda 5 dakikayı bulan bir elektrik kesintisi yaşandı. O zaman zaten skorbord komple kapanıyor. 90. dakikada bile iddiaların tam aksine Dersimspor'un ismi skorborda yazılı bir şekilde duruyordu. Ve bunlar bizim elimizde ispatlı" dedi.

Dostluğumuzu bozamazlar!

Çatalcaspor'un hiçbir takımla bugüne kadar husumeti olmadığını ve olamayacağını da ayrıca belirten Hasan Gökçe, "Çatalca 81 vilayetten vatandaşımızı bağrına basan bir ilçe. Bizim ilçemizde kardeşlik, dostluk bağlarının ne kadar kuvvetli olduğu yine 81 vilayet tarafından da çok iyi bilinir. Çatalcamızda oturup Çatalcaspor ve Dersimspor karşılaşmasını izleyen Tuncelili kardeşlerimiz de bizimle birlikte idi. Bir daha tekrar ediyorum, spora fitne ve fesat sokmak isteyenler elbette olacaktır. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Dersimspor da diğer tüm kulüplerimiz de bizim dostumuzdur, kardeşimizdir. Elektrik kesintisi sonrası bir dakikalık bir skorbord arızasını bu dostlukları bozmak için kimseye malzeme yaptırmayız, yaptırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Ezilen halkların kalbinden silemeyecekler

Dersimspor’un isminin sansürlendiği yönündeki iddaları Evrensel gazetesine açıklayan Dersimspor Kulübü Başkan Yardımcısı Özgür Korkmaz ise Dersim isminin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yasal olarak tanındığına dikkat çekerek, tabelada isimlerinin silinmesine ırkçı bir politikanın ürünü şeklinde yorumlamıştı. Korkmaz,"Bu ismi, Türkiye’de ve dünyada yaşayan bütün Dersimli ve ezilen bütün halkların kalbinden silemeyecekler. Biz Dersimspor’un kuruluşundan bu yana sporun yanı sıra barış ve kardeşlik algısı oluşturmak için çok mücadele ettik. çatalca’da yapılan ırkçı sloganlar ve küfürler bizi bu bu mücadelemizden alıkoymayacak. Yüzlerce kez ağızlara alınmayacak küfürlere maruz kaldık kulüp müdürümüze taraftarların saldırması ve teknik ekibimize futbolcularımıza yapılan müdahaleler oldu. Bize defalarca;’Şehitler ölmez vatan bölünmez’şeklinde sloganlar atıldı. Tüm bunların yaşanmasındaki en büyük etken, ülke siyasetindeki etkidir"açıklamasını yapmıştı. BAHADIR SÜĞÜR

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim