• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 26 °C

Cafer Solgun: Bu dava bana değil, Alevi toplumuna açılmıştır

Cafer Solgun: Bu dava bana değil, Alevi toplumuna açılmıştır
Yazar Cafer Solgun'un, Nazımiye eski Kaymakamı Uğur Tutkan'a sosyal medyada yönelttiği eleştiriler nedeniyle açılan hakaret davası görüldü.

Solgun, mahkemedeki savunmasında, "Bu dava bana değil, Alevi toplumuna açılmıştır" dedi.

Nazımiye eski Kaymakamı Uğur Tutkan'ın, Düzgün Baba Cemevi bahçesinde kamu görevlisi olduğu belirtilen silahlı kişilerle fotoğraf çektirmesinin ardından çeşitli tartışmalar başlamıştı. Tutkan, sosyal medya üzerinden yaptığı bir başka paylaşımda ise "Dernek adı altında halkımızın inancını kullanarak para toplayıp, topladığı paraları da usulsüz, kanunsuz ve Düzgün Baba Cemevi ve mekânı dışında yani amaç dışı harcayacaksın, sonra da cemevlerimizi biz ticarethane göreceğiz. Kanunsuzluk, usulsüzlük kıblesi olanlara doğru yolu göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kanun ve hukuk devletidir. Sana da uzantılarına da öğreteceğiz kanunu, hukuku ve devletimizin gücünü" ifadelerini kullanmıştı.

 

DAVANIN İLK DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Söz konusu bu ifadelerin ve silahlı fotoğrafın basına yansımasının ardından Alevi toplumu yaşananlara tepki göstermişti. Yazar Cafer Solgun da Tutkan'a yönelik eleştirilerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Paylaşımın ardından Solgun'a Nazımiye Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 17 Kasım'da ilk duruşması görülen davaya Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, sanatçı Metin Kahraman, Av. Reşat Yaratan ve gazeteciler katıldı.

 

ALEVİ TOPLUMUNA AÇILMIŞ BİR DAVA

Kimlik tespitinin ardından yapılan açık yargılamada savunma veren Cafer Solgun, yaşanan süreci anlattı. Düzgün Baba'nın sadece Dersim'deki Alevilerin değil, Dersim dışındaki Alevi toplumu için de önemli bir yer tuttuğunu belirten Solgun, "Bu dava bana değil, Alevi toplumuna açılmıştır" dedi. Kendisinin kimseye hakaret etmediğini belirten Solgun, "Tam tersine ben burada hakarete uğramış sayıyorum kendimi" dedi. Savunmanın ardından mahkemeye heyeti duruşmayı 21 Şubat tarihine erteledi.

15 Kasım tarihinde Tunceli Valiliği tarafından verilen kararla 19 Kasım tarihine kadar ilimiz genelinde toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması gibi her türlü etkinlik izne bağlanmıştı. Davanın ardından gazetecilerin Cafer Solgun ile röportaj yapma talebi ise polis tarafından engellendi. Gerekçe olarak ise Tunceli Valiliği tarafından verilen karar gösterildi. Ancak kararda "röportaj yapılmasının" da izne bağlandığına dair herhangi bir ibare bulunmuyor. Nazımiye polisi, keyfi bir tutumla gazetecilerin duruşma sonrası röportaj yapmasını engellemiş oldu.

HABER: CANER AKTAN

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim