• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 24 °C

BÜYÜK BİR NİMETTİR

Fikri TAŞ


   Tunceli Sanayici ve girişimcileri Derneği TUSGİT Başkanı Cem Haydar BEKTAŞ, Tunceli için söylemiş,’  TUNCELİ, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle, Ülkemiz ve tüm Dünya için büyük nimettir.’ Demiş.
   İstanbul’da Kurulu, faaliyet gösteren, Tunceli SANAYİCİ VE GİRİŞİMCİLER DERNEĞİNİN, Başkanı, Cem Haydar BEKTAŞ.  Dernek yöneticileri ekonomist Selçuk GEÇER. Ünlü dağcı Nasuh MAHRUKİ, CEO Platform Derneği Başkanı, Haldun PAK ve konukları, MUNZUR SUYUN Kurucularından Avukat Haydar KAYA, Tunceli’ye gönül vermiş iş insanları, siyaset, sanat ve sosyal Camiadan ünlü isimler, topluca Ülkemiz için, Dünya için, BÜYÜK BİR NİMET olan Tunceli’ye, çıkarma yapmışlar.
    Heyet, topluca Tuncel’inin eşsiz doğasını, yem yeşil vadilerini yerinde gezerek, bölge insanı ile buluşarak, kentin kalkınmasına, gelişimine, katkıda bulunulacak girişimleri değerlendirmişler. Konuşmuşlar.
    Heyet, ilk ziyaretini, Tuzu, doğası ile ünlü, PÜLÜMÜR Çayının doğduğu ilçeye, PÜLÜMÜR, ilçesine yapmışlar. Heyeti, Pülümür ilçesi BELEDİYE Başkanı, karşılamış. Düzenledikleri toplantıda, ilçenin, tanıtımı, yapılmış. Kaynakları değerlendirilmiş. İlçe gezilerek, ilçe halkıyla, esnafla bir araya gelinmiş. Pülümür i doğumlu ünlü yazar Şair CEMAL SÜREYYANIN, anıtı ziyaret edilmiş. Resimler çekilmiş. Belediye Başkanı da, bu anlamlı yararlı ziyareti gerçekleştiren heyet üyelerine, ilçenin ünlü tuzunu, balını hediye etmiş.
   Heyetin, İkinci durağı, ziyareti, merkez, Tunceli olmuş. Heyeti, Tunceli Sanayi ticaret odası yöneticileriyle, Sayın Valimiz, Şehrin ünlü tarihi DERSİM Müzesinde karşılamışlar. Şehrin ekonomik sosyal sorunları hakkında yararlı görüşmeler, yapmışlar. Toplantı sonrası, Sayın Valimiz, TUSGİT Başkanı, Cem Haydar BEKTAŞA, Aleviliğin önemli simgelerinden olan Hazreti Alinin, ZÜLFİKAR KILICINI, hediye etmiş. İlde Devlet Babayı temsil eden, Sayın Valimizin, bu anlamlı hediyesi, Heyeti, toplantıda hazır bulunan herkesi, ziyadesiyle memnun etmiş.
  TUGİT Heyeti, ikici toplantısını, Tunceli Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığında yapmış, Toplantıda, Munzur Suyun Kurucularından Haydar KAYANIN önerdiği Proje gündeme alınarak görüşülmüş. İşlenmeyen, sürülmeyen, tarım alanlarının, işlenerek yararlı üretim alanlarına dönüştürmesini ön gören projeye göre, bir anonim şirketi kurulacak, ekilmeyen sürülmeyen, tarlaların, çayırların, sahipleri şirkete ortak edilecek. Yatırımcılardan toplanacak sermaye ile gerekli tarım aletleri, traktör, döver biçer, paketleme araçları alınacak, üretilen tarım ürünleri, paketlenerek pazarlanacaktır. Projeyle, ilimizde Tarımla uğraşanlara, tarım üreticilerine, çiftçilere, destek verilecektir.
      Tuncel’inin, ülkemiz ve tüm Dünyamız için önemli olduğunu söyleyen, TUSGİT Başkanı Cem Haydat BEKTAŞ, haklı olarak Tuncel’inin, ülkemiz için, dünya için önemli olduğu doğru tespitini yapmıştır. Tunceli, endemik türleri barındıran eşsiz, doğası ile çağdaş aydınlık kültürü ile ülkemiz için, dünya için önemli bir kenttir.
   Tunceliler, her yerdedir, Yurt içinde, yurt dışında, dünyanın her yerindedirler.
   

Bu yazı toplam 5407 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim