• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 17 °C

BİRİCİK HASTAHANEMİZDEN MÜJDELER

Fikri TAŞ


   Hasta haneler, insan yaşamının, sağlığının, sigortasıdır. Koruyucusudurlar. İnsanın, sağlıklı yaşamını, ömrünü, düzenleyen, hatta uzatan, kutsal sayılacak önemli kurumlardır.
  Biricik Hasta hanemiz ilimizin biricik sağlık, şifa dağıtan kurumudur. Günümüzde, gelişmiş, nüfus yoğunluğu artmış kentlerde, devlet hasta hanelerinin, üniversite hasta hanelerin, yanında hizmete açılmış özel hasta haneler vardır. İlimizden en çok hasta naklinin yapıldığı Elazığ ilinde, Devlet hasta hanesinin, Üniversite hasta hanesinin yanında, yarım düzineye yakın özel hasta haneler, sağlık kurumları olarak görev yapmaktadırlar.
    İlimizin Biricik hasta hanesi, yeterli donanıma, zaman zaman doktor kadrosuna sahip olamadığından, ağır, tedavisi, hasta hanemizde, yapılması mümkün olmayan hastalar, Elâzığ’a sevk edilmektedir. Bu sevkler, çokça yapıldığından zaman zaman eleştirilere konu olmuştur. Bende zaman, zaman köşemde, var olan eksikleri dile getirmişimdir.
    Bayramda, bayramlaştığımız Hasta hanemizin, BAŞHEKİMİ, Whatsat tan hesabıma, bayram müjdesi sayılan beni, Tunceli Halkını sevindiren görüntüler, atmıştı. Görüntüleri görünce çok sevindim. Bu önemli müjdeli haberi alan bütün Tunceliler, benim gibi sevineceklerdir. En çok sevindiren müjdeli haber, en çok Elâzığ’a sevki yapılan, kalp hastaları için önemli olan ANJUNUN, bayram sonrası gelecek onay ekibinin onaylaması ile artık bundan böyle hasta hanemizde yapılacak olmasıdır. Gerekli cihazlar, getirilip hizmete hazır hale yetirildiği gibi, ANJU operasyonunu, yapacak doktorlarımızda hazırlıklarını yapmaktalarmış.
    Bu müjdeli haberin yanında, Biricik hastanemizde görev yapmakta olan doktorların listesi, ANJU müjdesi kadar beni sevindirmişti. Bütün dallarda, yeterli sayıda görev yapacak doktorlarımız vardı. Modern tıbbı cihazlarımızda da eksiklerimiz büyük ölçüde giderilmiş. Biricik hasta hanemiz modern sağlık cihazlarıyla donatılmıştı. Biricik hasta hanemizin eksiği kalmamıştı. Yeni atanmış doktorlarımızda, bayram sonrası görevlerine başlayacaklardı.
    Son zamanlarda, hemen her yerde, hasta hanelerde yaşandığı gibi bizim hasta hanemizde de randevu, hasta kabulü, konusu yaşandı. Yaşanmaktadır. Bazı doktorlarımız, kapılarını çalan randevusuz hastaları, kabul etmezken, bazı doktorlarımız, fedakârlık yaparak, randevusu olmayan, kapılarını çalan hastaları, kabul ederek muayenelerini yapmaktadırlar.

   
   Mübarek bayramda bizleri, sevindiren müjdeli haberlerin mimarları, Biricik hasta hanemizin Baş Hekimine, Sağlık Müdürüne, bakanlıkla gerekli diyaloğu sağlayan, büyük emeği çabası olan, eski Sağlık Müdürümüz, SERCAN Beye, teşekkür ediyorum. Sağlığımızda büyük emekleri olan hasta hanemizin sağlık personeline de teşekkür ediyorum. Bayramlarını kutluyorum.

a71d93e9-29be-4b64-aac4-107647e0b73a.jpg
  
     

Bu yazı toplam 5139 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim