• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 22 °C

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete

KENAN KANDİL

Yol dediğin, yol gibi ulaşmalı bir yere…, bu döngü, kısır döngü…, başı varda sonu yok…, dizeleriyle bu sözler üzerinde Dersimspor yaptığı transferlerle bir meçhule doğru gidiyor…

Özellikle de futbol alanında, bir dakikalık zamanın çok değerli ve önemli olduğu Dersim’de, zaman ve kaynak anlık başarı uğruna heba edilmemelidir.

Kaynak ve güven sıkıntısı yaşayan Dersimspor yönetimleri, Dersimspor Kulübünü bir program ve proje çerçevesinde değil, sezonu nasıl, ne şekilde ve hangi Başkanla kurtarırız gibitoplumda karşılığı olan Başkanları seçtirmek suretiyle, seçimler üzerinden günü ve anı kurtarmak için yapılmaktadır.

Eskimiş ve denenmiş olan yöntemler üzerinden halk deyimiyle taşıma suyla yoluna devam eden Dersimspor kulübü, her yıl olduğu gibi bu yılda taşıma transferlerle bir anlık başarı uğruna hedefe varmak için kaynaklarını ve zamanını yine transferlere heba etmeye devam ediyor.

Geçmiş dönem yönetimlerin, yönetim anlayışıyla hem destekçilerini, hem de kulübü kapanma noktasına getiren Dersimspor yönetimleri, TARAFTARLARIN desteğiyle son anda kapanmaktan kurtulduğu unutulmamalıdır.

Dersimspor kulübünün her sezon için topladığı kaynaklar sadece Dersimspor’a ait olan kaynaklar değildir. Bu kaynaklar Dersim’in tüm ilçe kulüplerinin de hakkı olan kaynaklardır ve toplanan bu kaynaklar hovardaca transferlere harcanmadan yeniden yapılanmaya harcanmalıdır.

Dersim’de spor otoritelerinin ortak görüşü, Dersimspor kulübünün, 5 ve 10 yıllık plan ve program içerisinde, tüm ilçeleri de kapsayacakşekilde ilçeAmatör kulüplerle birlikte,  ilçe kulüplerinin alt yapısını da oluşturmak suretiyle Dersim Amatör Liglerinde oluşan acil bir alt yapıya ihtiyacının olduğu ve bu alt yapıyla birlikte geleceğe doğru planlı ve programlı bir şekilde sağlam adımlarla gidilmesi yönünde defalarca önerileri de bulunulmuştu.

Ancak bu önerileri dikkate almayan Dersimspor yönetimleri dediğim, dedik bir şekilde denenmiş ve sonuç alınmayan aynı yolda ilerlemeye devam etmektedir.

Her yıl en az bir trilyonluk harcama ile yapılan transferlere harcanan paranın Dersim Amatör Liglerine harcanmış olsa idi, kurumsal olarak tüm ilçelerinin de dahil olduğu takımların alt yapısıyla birlikte Dersim amatör Ligi oluşmuş olacaktı.

Plan ve programlarını 5 yıllık bir program üzerinden değilde, anlık ve günlük üzerinden programlayan Dersimspor yönetimleri, Dersimli çocukların ve gençlerin geleceğini harcamaktadırlar.

Gençliğini ve geleceğini anlık ve günlük başarılar uğruna transferlere harcayan Dersimspor yönetimlerinin gideceği yol hep hüsranla sonuçlanmıştır.

Kaynağı ve altyapısı olamayan Dersimspor’la 3. ve 2. Lige çıksak, ne olacak ki !her Ligin kendine göre ayrı, aynı zamanda maliyeti yüksek olacaktır.

BAL Ligine kaynak bulmakta zorlanan Dersimspor kulübü, alt yapısız bir şekilde çıkacağı 3. Ligde başarılı olması sadece bir hayaldir ve bu hayali daha önce Sayın Erdal Güntaş’ın gücü ve zorlamasıyla bir yere kadar gidip, anlık olarak yaşamıştık.

“Başarılı olalım da nasıl olursak olalım” şeklindeki kolaycılığı, tembelliği ve uyanıklığı bizi bir yerden daha iyi bir yere taşımamıştır ve bundan böyle de taşımayacaktır.

Üretmeden ve yetiştirmeden sadece "satın alarak veya kiralayarak" elde edilebilecek bir sporun ve futbolun geleceği yoktur.

KENAN KANDİL

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 5008 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim