• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 8 °C

BİLSEM öğrencilerinden TÜBİTAK başarısı

BİLSEM öğrencilerinden TÜBİTAK başarısı
"Göz Tembelliği ve Mobil Uygulama Kullanımı ile Tedavisinin Desteklenmesi " adlı projeleri ile TÜBİTAK 2204 Ortaokul Projeleri yarışmasında 3. oldu.

Hacı Bektaş Veli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Berat Metin Demir ve Serhat Sakyen, Biyoloji Ana Alanı ve Dijital Oyun Tasarımı tematik alanında yapılan  "Göz Tembelliği ve Mobil Uygulama Kullanımı ile Tedavisinin Desteklenmesi " adlı projeleri ile TÜBİTAK 2204 Ortaokul Projeleri yarışmasında 3. oldu.

 Projenin TÜBİTAK 2204 Ortaokul Projeleri yarışmasında 3. olmasının ardından Hacı Bektaş Veli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Berat Metin Demir ve Serhat Sakyen, Kurum Müdürü Koray Yıldırım ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Proje Danışmanı Savaş Tunçer, İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci'yi makamında ziyaret etti.  Ekmekci, öğrenci ve öğretmenleri ile sohbet etti, telefonda MOBOGÖZ uygulamasını inceledi.

Öğrencilerin yapmış olduğu projeden son derece mutlu olduğunu ve etkilendiğini belirten Ekmekci,''Öncelikle çocuklarımızın projesinden çok etkilendiğimi söylemeliyim. Çocuklarımız uygulamayı anlatırken, çocuklarımızın düşünen, tasarlayan, üreten bireyler olma yolunda çok önemli mesafeler katettiğini görmüş oldum. Bu noktada hem kendilerine, hem öğretmenlerine hem de kurum müdürüne teşekkür ediyorum. Bu sayede BİLSEM'lerin ne kadar önemli bir işlevi olduğunu tekrar görmüş olduk. Çocuklarımızın BİLSEM'de düşündükleri ile teknolojiyi birleştirip ortaya ürünler çıkarması, bu yeteneklerini geliştirmelerine katkı sunmak bu kurumlarımızın misyonu olduğunu biliyoruz. Onların özgür fikirlerini, öğretmenlerin rehberliği ile ürüne dönüştürüyor olması beni çok mutlu ediyor. Biz yöneticiler olarak onlara her türlü desteği ve imkânı sağlamaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin başarısını tebrik ediyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

Danışman Öğretmen Savaş Tunçer ise  proje süreci ile ilgili şunları söyledi: ''BİLSEM Bilişim Teknolojileri Alanında öğrencilerimiz, Robotik Kodlama (Arduino devre tasarımı), Mobil Uygulama Geliştirme, IOT(Nesnelerin İnterneti) ,Unity Oyun Hazırlama, Yapay Zekâ alanlarında yaşlarıyla doğru orantılı olarak aşamalı ve uygulamaya dayalı eğitim görmektedir. Amacımız öğrenilen bilgileri kendi hayal gücüyle birleştiren öğrencilerimizin çevrelerine faydalı projeleri üretmektir. Hem eğlenerek hem de yaratıcılıklarını geliştirerek ilerlemeleri ve yaparak yaşayarak öğrenmeleri, geleceklerini inşa aşamasında onların girişimciliğini destekleyecektir. Ayrıca bu eğitimlerle problem çözme becerisinin, eleştirel düşünmenin ve yaratıcılığın gelişmesinin, diğer ders performanslarında da olumlu etki yaptığını düşünmekteyim.  Teknolojiden yeni nesilleri uzak tutamayız,  onlara teknolojiyi kullanan üretici bireyler olarak yetişmelerini destekleyebiliriz. Bu yıl yaptığımız TÜBİTAK için yaptığımız 7 başvurudan 4 projemiz bölge elemlerine katılma hakkı kazanmış ve bu 4 projemizden 1 projemiz bölge üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimi tekrar tebrik etmekle beraber bu projelerde amacımız öncelikle derece almak değil öğrencilerimizin cesaret ve yaratıcılıklarını geliştirmektir''

Ziyaret öğrencilere hediye verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Haber: Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim