• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

BİLSEM

Fikri TAŞ


   Anlamlı bir sözlük. Okurlarımdan, biri gazete yerime gelerek bir yazılı açıklama bırakmış. Açıklamanın sonunda ismini yazmamış.’ Bir eğitimci olarak köşenize taşımanızı rica ederim.’ Demiş.
   Açıklamasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, yapımı biten 16 derslik 350 öğrenci kapasitesine sahip bir okulu, iki derslik 40 öğrencisi olan BİLSEM Programına, okuluna, tahsis edildiğini, ilköğretim eğitimi verilecek bir okul için bu büyük okula yazık olacağını, 16 derslik bir okula tahsis edilmesinin daha yararlı olacağı, Anlamında tepkilerini dile getirmiş.
   Okulların açılmak üzere olduğu bu günlerde, oldukça yoğun olduğunu düşündüğüm Milli Eğitim Müdürünü aradım. Yoğunluğa rağmen Sayın Milli Eğitim Müdürü, bize zaman ayırdı. Yaptığı açıklamalar, bilgilendirme sonucu, BİLSEM okul Müdürünü arayarak bana gerekli bilgileri vermelerini istediler. Kendilerine teşekkür ettim.
   BİLSEM Okul Müdürü KORAY Bey, bizi arayarak geniş açıklamalı bilgilendirme notunu iletti.
  BİLSEM, Hacı Bektaş Veli Bilim Ve Sanat Merkezi adı altında 2015 yılında kurulmuş, şu anda 2 okul yöneticisi,12 kadrolu öğretmeni 70 öğrencisi olan bir okul. Bana not bırakan okurumun dediği gibi okulda yalnızca ilköğretim öğrencileri eğitim görmüyor. Okulda,ortaokul, lise öğrencileri de eğitim görmektedirler. Okul bir sanat okuludur. Okulda, proje merkezli, yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirme, öz güvenli, yenilikçi, üretken, demokrat anlayışa sahip öğrencilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
    Okurumun dediği, okul, Atatürk Mahallesinde İBNİ SİNA MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ adını taşımaktadır. Üç katlı, Yeni hizmete açılan bu okulun, Birinci ve ikinci katları BİLSEME tahsis edilmiş. Üçüncü kat ta HALK EĞİTİM Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. Bu kat İNOVASYON,( yenilesim, tasarım girişim, dönüşüm, yaratıcı fikirler.)   Eğitim Merkezi olarak kullanılmaktadır. Katta laboratuvarlar, müzik, resim atölyeleri vardır. BİLSEMLE ortak kullanılmaktadır.
   BİLSEM Okulu, özel yetenekli, zeki öğrencilerin eğitim gördüğü bir okulmuş. Her Yıl Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Grup tarama, uygulama sınavına ancak belirlenen 1000 öğrenci katılabilmektedir. Yüksek puan alanlar, için düzenlenen bireysel değerlendirme sınavları sonucu, sadece 15 öğrenci okula kayıt yapma hakkını kazanabilmektedirler. Okulda sınıf, atölye ve laboratuvarlarda bireysel ve grup çalışmaları yapılmaktadır.
     Okulun şu anda 70 öğrencisi 7 sınıfı vardır. Okul müdürü, ’Her yıl alacağımız üstün zekâlı, yetenekli, 15 öğrenciyle, sınıf sayımız artarak 100 leri bulur.’ beklentisi içindedir.
     Okulların yüz yüze eğitim için açılmakta olduğu bu günlerde, millî Eğitimde okullarda eğitim tarihinde yaşanmamış, büyük bir heyecan, merak yaşanmaktadır. Bir yıl, okullarından, arkadaşlarından öğretmenlerinden, uzak kalan öğrencilerin, heyecanı, coşkusu, daha büyüktür. Velilerin korkusu, CORONA canavarının hala varlığını sürdürmesi, giderek te çoğalmasıdır.
     Milli Eğitim Müdürlüğü büyük bir, hazırlık çalışması yapmış. Eski yapım okullarda, onarım, tadilatlar, kuvvetlendirmeler, yapılarak okullar, eğitime hazır, güvenli hale getirilmiş, öğrencilerin bulaşıcı KORONADAN, korunması için de her türlü koruyucu tedbirler alınmıştır.
    Sayın Milli Eğitim Müdürümüz, ilimizde, büyük bir kurumun, başarılı, çalışkan, ön yargısız, bir yöneticisidir. Onunla eğitim, çocuklarımız, emin ellerdedir.
    Yeni öğretim yılının sağlıklı başarılı geçmesi dileğiyle.
    
   
  

Bu yazı toplam 2767 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim