• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

Belediye, Yılmaz Güney Kültür Sanat Festivali’ne hazırlanıyor

Belediye, Yılmaz Güney Kültür Sanat Festivali’ne hazırlanıyor
Belediye ve Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi (YÇKM) ortaklaşa düzenlediği, Yılmaz Güney Vakfı’nın da destekleyicisi olduğu, bu yıl üçüncüsü yapılacak olan “Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali” etkinliği ile ilgili sanat meclisi toplantısı gerçekleştirild

Sinema (kısa film, kısa belgesel, kısa senaryo), öykü, şiir, karikatür ve fotoğraf dallarında yapılacak olan festival toplantısına ildeki sanatçılar katıldı. Sanat meclisi toplantısının açılış konuşmasını belediye adına Nilüfer Aktağ gerçekleştirdi. YÇKM adına ise Buket Şimşek ve Duygu Kıt birer konuşma yaptı.

Buket Şimşek,  “Halkın gözünden halka dönük toplumcu sanat anlayışı ile sanatını icra eden Yılmaz Güney şahsında düzenlenen bu festivalle amaçlanan; katılımcıları yarıştırmak değil, bu vesileyle görünmeyen üretimleri görünür kılmak, sanatsal üretim yetisi olan arkadaşlarımızı üretmeye teşvik etmek ve her gün yeni gündemlerle ruhumuzu küllendiren bu coğrafyada iyiye, güzele, üretime dair toplumsal buluşmalara vesile olmak” ifadelerini kullanarak daha önce düzenlenen festivalin içeriğine dair aktarımlarda bulundu.

Festivalde kadın katılımının önemine değinen Şimşek, “Festivalimizde öne çıkmasını önemsediğimiz diğer bir konu da kadın katılımını arttırmak ve kadın sanatçıların görünürlüğünün yoğun olduğu bir festival örgütleyebilmek. Ataerkil sistem yaşamın her alanında olduğu gibi sanat alanında da kadınların önünde engel olma görevini sürdürüyor. Biz de bu tahakkümün farkındalığıyla yaptığımız her çalışmada kadın katılımını güçlü tutmayı, kadın görünürlüğünü esas aldığımızı vurgulamak istiyoruz. Bu anlamda festival kapsamında da kadın buluşmaları kapsamında birçok etkinlik gerçekleştireceğiz” dedi.

YÇKM adına konuşan Duygu Kıt ise şunları ifade etti: “İzmir, Ankara, Eskişehir, Batman, Mardin, Diyarbakır, Adana, Kars ve Mersin'de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. Adana Belediyesi, Kars Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ile doğrudan çalışma içerisindeyiz, Adana ve Kars'taki etkinliklerimizi direkt belediyeler ile organize ediyoruz. Yine yerellerde bulunan kültür sanat kurumları ile görüşme halindeyiz. Somut olarak sayarsak Filmmor, Ortadoğu Sinema Akademisi, Hrant Dink Vakfı, Zarok TV, Diyarbakır Şehir Tiyatrosu, Diyarbakır Edebiyat Evi, Güney Kültür Merkezi gibi kurumlarla beraber çalışma gayreti içeresindeyiz. Görüşmelerimiz olumlu. İllerdeki etkinlikleri yereldeki dinamiklerin tasarrufunda ve öncülüğünde gerçekleştireceğiz”  

Sunumların ardından meclis oluşturulması için katılımcılarla fikir alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim