• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 12 °C

Belediye Başkanlarından Halka Çağrı: Tedbirli olalım, dayanışalım

Belediye Başkanlarından Halka Çağrı: Tedbirli olalım, dayanışalım
Dünyanın dört bir yanına yayılan koronavirüs salgınına karşı Dersim merkez ile ilçe belediye başkanları uyarıların dikkate alınması ve tedbirlerin uygulanması için halka çağrı yaptı.

Çin’de başlayıp dünyanın dört bir yanına yayılan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Bakanlıklardan, il müdürlükleri ve yerel yönetimlere kadar birçok kurum tedbir amacıyla bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Dersim merkez ile ilçe, belde belediye başkanları da halka tedbirli olma çağrısı yaptı.

 

MAÇOĞLU’NDAN ‘EVDE KAL’ MESAJI

Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, “Bizler de bakanlık ve diğer yetkili kurumların birlikte almış olduğu önlemlerin bir parçasıyız. Bu virüsten kurtulmanın tek yolu alınan önlemlere dikkat etmemizle olur” dedi.

Halkın ortak alanlarında dezenfekte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Maçoğlu, “Ama esas olan dostlarımızın evlerden çıkmaması. Özellikle yaşlılarımız ve kronik hastalarımız evden çıkmayıp hijyen kurallarına uymalıdır. Gençlerimizin de dışarıda gezip taşıyıcı rolü oynamaması gerekiyor. Halkımızın ihtiyaç, sorun vs bir durum olduğunda gerek belediye gerek diğer yetkili kurumlara bildirmelerini belirtmek istiyorum” diyerek çağrıda bulundu.

 

SARIGÜL’DEN SEYAHAT UYARISI

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, “Bütün dünyayı kasıp kavuran koronavirüsten korunabilmek için hepimiz çeşitli önlemler almaktayız. Lakin memleketlere seyahat etmek isteyen hemşehrilerimizin akın akın seyahat için yollara düştüğünü görmekteyiz. Buralara bu süreçte gelmiş olmanız, hem evden çıkmakta hem de yolculuk süresince yaşatacağınız risk ile bu hastalığın yayılmasına sebebiyet verebilirsiniz” diyerek uyarıda bulundu.

Sarıgül, şöyle devam etti:

“İlçemizin nüfusu ağırlıklı olarak yaşlılardan oluşmaktadır. Buradaki tedavi imkanları da kısıtlıdır. Buralara gelip daha fazla riski yükselterek çözümünü daha zor duruma sokacaksınız.

Memleketinizi çok seviyorsunuz ama Ovacık’ın sağlıklı kalabilmesi için kişisel önlemlerimizi alarak, kurallara uyarak, gelmiş olanların da 14 gün evde kalma şartı ile bu güzelim coğrafyanın insanlarını korumuş olacağız. Hep birlikte güzel günleri göreceğiz.”

 

“SORUMLU VE TEDBİRLİ DAVRANARAK BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ”

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ise tedbirli olmak için şu çağrıyı yaptı:

“Dünyamız zorlu bir süreçten geçmektedir. Dolayısıyla hiç tanımadığımız bir insanın sağlığından sorumluyuz. Sağlığımız da hiç tanımadığımız bir insanın sağlığına bağlıdır. Bu hassas dönemi atlatmanın yolu alınan tedbirlere uymaktan, toplumsal dayanışma ve sorumluluktan, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaktır.

İlçemizde yaşlı nüfus yoğunluğu var. İlçemiz dışında yaşayan hemşehrilerimizin de ilçemize dönüş yapacağı döneme denk gelmesi, yer değişikliklerinin hastalığı arttıracağı bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Sorumlu davranmamız, hassas dönemi en az hasarla atlatmamızı sağlayacaktır.”

 

VATANDAŞIN İHTİYACINI DESTEK GRUPLARI KARŞILIYOR

Tosun, ilçedeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Belediye olarak sokak ve caddelerimizde, halkın tüm ortak alanlarında, ibadethanelerimizde gerekli dezenfekte çalışmalarını belli aralıklarla uygulamaktayız. Ayrıca kamu kurumlarıyla ortaklaştırdığımız Vefa Destek Grubu’nun da paydaşıyız. İlçeye gelemeyen, sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları bu grup tarafından karşılanmaktadır. Tüm dünya halklarına, Türkiye halkına, Pülümür halkına sağlıklı bir gelecek diliyorum.”

 

“DAYANIŞMA BİZLERİ GÜÇLENDİRECEKTİR”

Yerine kayyım atanan Peri Belediye Eş Başkanı Orhan Çelebi de, “Dünya halklarının başına bela olan koronavirüs onlarca insanın yaşamını yitirmesine neden oldu. Buna karşı mücadele tüm halkımızın görevidir. Öncelikle virüsün yaygınlığı halkımızın kendi evinde daha fazla kalmasını dayatıyor. Tüm halkımızı, özellikle yaşlı nüfusumuzun kendi evinde kalarak yaşamını sürdürmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çelebi, çağrısında şunları kaydetti:

“Halk arasındaki dayanışmayı büyütmek için de başta Peri halkının dayanışması önemlidir. Tüm halkımızı dayanışmaya davet ediyorum. Bizler de önümüzdeki süreçte halkımızın ihtiyaçlarını tespit edip yardım elimizi Peri halkına ve dostlarımıza uzatacağız. Kenetlenerek virüsü yenebiliriz. Dayanışma bizleri güçlendirecektir. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Kaynak: PİRHA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim