• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 18 °C

Belediye Başkanı Maçoğlu’ndan 'Ovacık İçin Hayata Dokun' projesi

Belediye Başkanı Maçoğlu’ndan 'Ovacık İçin Hayata Dokun' projesi
"Ovacık İçin Hayata Dokun' projesi özellikle, ilçe sınırları dışında oturanların Ovacık'la dayanışması üzerine kuruldu.

Hayata geçirdiği farklı belediyecilik anlayışıyla tüm dikkatleri üzerine çeken ve görev geldiği yıldan itibaren belediyeyi kara geçiren  Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) belediye başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçenin kalkındırılması için yeni bir kampanya başlattı. 

 

Ovacık ilçesinin komünist başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 2014 yerel seçimlerde Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile Demokratik Haklar Federasyonu'nun (DHF) ortak adayı olarak seçime girip kazanmıştı.

Görev geldiğinden beri ilçede uyguladığı farklı yönetim tarzı ile hem medyanın hem de siyasetin ilgi odağı oldu.

Kısa sürede belediyenin borçlarını temizleyen Maçoğlu, yetiştirdikleri organik ürünleri satarak öğrencilere burs imkanı sağladı.

Ovacık Belediyesi şimdi de ilçe dışında yaşayan Ovacıklıları da kapsayacak 'Ovacık İçin Hayata Dokun" projesini hayata geçirdi. Yaklaşık bir yıl önce sosyal medya üzerinde faaliyete geçen 'Ovacık İçin Hayata Dokun' grubu Ovacık ile bir şekilde bağı olan insanları bir araya getirip, yardımlar sayesinde projeler geliştirerek "hayata küçük dokunuşlar" yapmayı amaçlıyor. İlk yılında Ovacık köylerinde yaşayan 1350 haneye 5'er 10'ar adet bal kabağı tohumunu ücretsiz dağıtarak işe başlayan grup, bu çalışma için Adapazarı Pancar Kooperatifi'nden meşhur "kestane bal kabağı tohumu" tedarik edip 1350 broşür ve zarf ile Ovacık Belediyesi'nin desteğinde köylüye ulaştırdılar.

Çalışma sonucu bal kabakları ilk hasadını da verdi. Bu yıl ise "her köylüye 5 adet tavuğu ücretsiz ulaşmak" amacıyla 180 yumurta kapasiteli profesyonel kuluçka makinesi ve 4 katlı kafes tedarik edip belediyeye ulaştırıldı. 'Ovacık İçin Hayata Dokun' grubu, Düzce'den organik civciv yemi üreten firma ile görüşüp hayvansal katkı maddesi içermeyen yem alımı için de girişimde bulunmuş. Grup ayrıca, ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintisine karşı jeneratör de tedarik etmiş durumda. Grup, yürüttükleri projenin başarıya ulaşması; köylünün kendi tavuğunu üretmeye başlamasıyla birlikte aynı kuluçka makinesi ile bıldırcın, kaz, hindi, sülün, tavus kuşu gibi kanatlı hayvanları da yetiştirip köylüye dağıtmak istiyor. Fatih Mehmet Maçoğlu, özellikle Ovacık dışında yaşayan halkın bu projeye ilgil göstermesini ve sahiplenmesini istedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim