• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 27 °C

Belediye Başkanı Maçoğlu: Yangına müdahale etmemiz engelleniyor

Belediye Başkanı Maçoğlu: Yangına müdahale etmemiz engelleniyor
Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Hozat ilçesine bağlı Koçeri ve Taşbaşı mevkiinde çıkan orman yangınına müdahale isteklerinin engellendiğini söyledi.

Dersim’in Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında bulunan Koçeri ve Taşbaşı mevkiinde güvenlik güçleri ile PKK'lı grup arasında yaşanan çatışma sonrası çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangınına 11 gündür müdahale edilmiyor.

Bölgeye yangını söndürmek için gitmek isteyen vatandaşlar, Hozat Belediyesi ve Dersim Belediyesi’ne bağlı ekiplere,  güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada yangının örtü yangını olduğunu ve Hozat yönünden ulaşım imkanı bulunmadığını kaydetti ancak Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin bölgede hazır bekletildiğini, yangına müdahale etmek isteyen vatandaşların da kaymakamlıktan izin almaları gerektiğini belirtti.

Dersim'de 11 gündür devam eden orman yangınlarına müdahale edilmediğini belirten Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yangın bölgesine gitti.

Yangının söndürülmesi için defalarca girişimde bulunduklarını belirten Maçoğlu, kaymakamlık tarafından yollarının kesildiğini ve tehdit edildiklerini, yangın konusunda bilgi almalarının engellenmek istendiğini söyledi.

Dersim’de halen devam eden ve müdahale edilmeyen yangının geniş alana yayılması nedeniyle yaban hayatı ve doğal yaşam zarar görmeye devam ediyor.

Dersim'de 11 gündür süren ve müdahale edilmeyen yangın ile ilgili konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Sizde görüyorsunuz her taraf yanıyor, orman yanıyor canlılar yanıyor, içimiz yanıyor.  Dünyanın hangi yerinde bir yangın varsa bizim içimiz yanıyor, ama şimdi gözümüzün önünde köylerimiz, dağlarımız ve ormanlarımız yanıyor, kuşlar yanıyor. Bizi bırakmıyorlar söndürelim bu yangını, izin vermiyorlar gidelim ne diyelim? Her taraf yanıyor. Valilik izin verdi ama Kaymakamlık sorun çıkarttı, biz cevabımızı verdik ama derdimiz ormanımız, köylerimiz, evlerimiz yanıyor. Biz istiyoruz ki bu ateş sönsün çünkü herkesin içi yanıyor, ayı yanıyor, kuş yanıyor herşey yanıyor. Ben Dersim Belediye Başkanıyım ama beni bırakmıyorlar, insanlarımızı bırakmıyorlar söndürelim. Görüyorsunuz her taraf yanıyor" dedi.

Dersim'in Ovacık ve Hozat ilçesinde yaşayan vatandaşlarda devam eden yangının söndürülmemesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Binali Yerlikaya, "Devlet bırakmıyor insanları, insanlar söndürmek istiyor yangını ne istiyorlar bu insanlardan neden böyle yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Gürsel Yılmaz, "10 gündür burası yanıyor, orman var sürü sahipleri var. İnsanlar söndürmek istiyor yangını ama bırakmıyorlar. Biz bu yangını söndürmek istiyoruz ama bize izin vermiyorlar" dedi.

Haber: Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim