• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 26 °C

Belediye Başkanı Maçoğlu, göreve başladı

Belediye Başkanı Maçoğlu, göreve başladı
Dersim’de Belediye Başkanlığını kazanan Fatih Mehmet Maçoğlu, 68 milyon borçla göreve başladı.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu mazbatasını almasının ardından belediye binası önünde davul zurna eşliğinde çekilen halaylardan sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.
Belediye binası önünde bir konuşma yapan Maçoğlu, Belediyeyi 68 milyon 350 bin borçla devraldıklarını söyledi. Maçoğlu, “Belediyede yapılan tüm çalışmaları özel bir ekiple araştırıp inceleyeceğiz. Daha sonra belediyede yapılan tüm çalışmaları kamuoyuna deklere edip belediye binasına asacağız. Kayyumun bütün çalışmalarını tek tek inceleyip itirazlarımız olacak. Bırakılan borç bize geri adım attırmayacak. Belediye önünde kurulan bariyerleri bir an önce kaldıracağız. Belediyeyi halkın evi haline getireceğiz. Tutuklu bulunan DBP belediye eş başkanlarının bıraktığı yerden devam edeceğiz”dedi.
İlk işlerinin kayyım tarafından etrafı çevrilen belediyenin duvarlarını yıkmak olduğunu söyleyen Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Çok sevinçliyiz çok mutluyuz. Dersim halkı burada Dersimliler burada, bunun vermiş olduğu enerji ve sinerji hepimizi güçlü kılıyor. Sadece burada yaşayanlar değil, buranın dışında yaşayan insanlarda buradalar. Elazığ’dan tutun da birçok kentten gelen dostlarımızda buradalar. Bunlar enerjisi bize güç veriyor. Sadece onlar değil basın emekçileri de buradalar ”dedi.
Kayyım tarafından yönetilen belediyenin artık bundan sonra TKP’li Başkan Fatih Mehmet  Maçoğlu tarafından yönetilmesi Dersimliler tarafından sevinçle karşılandı.
Kemal Toy,“Biz bu belediyeye geldiğimiz zaman burada o sıcaklığı bulamıyorduk bundan kaynaklı uzun zamandır belediyeye girmek istemiyorduk. Ama şimdi halkın iradesine bağlı olarak birini seçmesinden ötürü  buraya artık rahat gelebiliyoruz”
Songül Cihan,“Buraya geldiğimizde tedirgin geliyorduk. cihazlardan ve aramalardan geçtiğimiz zaman  çok huzursuz oluyorduk ama şimdi inşallah çok rahat bir şekilde  belediyeye girip çıkacağız”

macoglu-goreve-basladi-(3).jpgmacoglu-goreve-basladi-(4).jpgmacoglu-goreve-basladi-(5).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim