• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 15 °C

Bakan Tüfenkçi: Tunceli'nin terör ve işsizlik sorunu var

Bakan Tüfenkçi: Tunceli'nin terör ve işsizlik sorunu var
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Tunceli'ye geldi.

Gümrük  ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı konuşmada, kentin terör ve işsizlik sorunu olduğunu belirterek, "Bir terör, ikincisi işsizlik. Terörün buradaki halklar üzerinde kurmuş olduğu baskı ve halka hizmet noktasında engellemelere rağmen hizmeti halka götürme noktasında mücadele var. Tunceli'nin işsizlik noktasında aşması gereken sorunlar var" dedi.

Sabah saatlerinde karayolu ile Tunceli'ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilk olarak valiliği ziyaret etti.

Vali Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci, daha sonra makam odasına geçerek Vali Kaymak'tan ilin sorunları ile ilgili brifing aldı. Burada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Tüfenkci, Tunceli'nin terör ve işsizlik sorunu olduğunu belirterek, "Terörün buradaki halklar üzerinde kurmuş olduğu baskı ve halka hizmet noktasındaki bütün engellemelerine rağmen, halka ulaşıp bu hizmeti götürme noktasında bir mücadele var. Yakılan araçlar, yıkılan binalar, halk üzerinde oluşturulmuş bir korku var. Halkın paniklemesi noktasında veya bezdirme noktasında girişimler var. Türkiye'nin de terörle mücadele noktasında bir kararlılığı var. Tunceli'nin özellikle işsizlik noktasında aşması gereken sorunlar var. İşsizlik noktasında buradaki terör baskılarına dayanıyor. Hükümet olarak Tunceli'nin de içinde bulunduğu 23 ili cazibe merkezleri yaptık. Ciddi anlamda vergisel avantajlar getirdiğimiz gibi, aynı zamanda bina yapımından arsasına kadar, hatta makine ve işletme kredisine kadar faizsiz kredi imkanları ve olanakları getirdik" dedi.

1875a50d-23c3-4a9a-ab8a-9c87b3c47564-(1).jpg

Yeni Anayasa ile yargının bağımsız ve tarafsız hale getirileceğini anlatan Bakan Tüfenkçi, "Bürokratik ve sistemden kaynaklanan arızalar nedeniyle Türkiye'nin enerjisini, sermayesini, insan kaynaklarını heba etmek ve enerjisini boşa harcamak durumunda kaldı Türkiye. Dolayısıyla hem meclisi güçlendirmek, hem yönetimi güçlendirmek için adım attık ve son sözü yine halk söylesin istedik. Yargıda biliyorsunuz 82 Anayasası'nda sadece bağımsızlık vardı. Biz yaptığımız bu çalışma ile tarafsızlığı ekliyoruz. İstiyoruzki yargı hem tarafsız, hem bağımsız olsun. Sizler de taktir edersiniz ki bağımsız olması, tek başına yetmez. Yargının tarafsız da olması gerekir. Ama bundan birileri rahatsız oluyor, bunu anlamak mümkün değil" diye konuştu.

Türk Bakanları'nın Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinde yapmak istedikleri toplantıların iptal edilmesi sonrası AB ve Almanya ile ticaret ilişkisinin aksayıp aksamaması yönündeki soruya Bakan Tüfenkçi, "Almanya'nın demokratik duruşuna helal getirmesine, ifade özgürlüğünü yıllarca savunan Almanya'nın ifade özgürlüğüne ket vurmasına şaşıyoruz, üzülüyoruz. Buradan Almanya'yı demokrasiye, hukuka ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmalarını istiyoruz.Ekonomimiz bu anlamda çok fazla etkilenmez. Çünkü ticari noktada Türkiye ve Almanya AB noktasında kurulan güçlü bağlar var. İhracatımızın /49'u AB ülkelerine bunların içersinde birinci sırada da Almanya gelmektedir. Almanya ve diğer AB ülkelerine ihracat yada ticaret ilişkisinde bir endişe taşımıyoruz ve ticaretimiz şu an normal seyrinde devam ediyor" diye yanıtladı.

Bakan Tüfenkci, Rusya'nın Türk tarım ürünlerine uyguladığı yasağın kalkmasıyla, Türkiye'de büyük bir sıkıntının ortadan kalktığını belirterek şöyle konuştu:

 

"Bizim de beklediğimiz bir gelişmeydi. Özellikle 24 Kasım'dan sonra yaşanan uçak krizinden sonra Cumhurbaşkanımız'ın girişimleriyle oluşturulan olumlu iklim ve hava başlangıçtan itibaren yükselen bir şekilde ticarete yansıyor. Son verilere baktığımızda bizim ihracatımızın arttığı ülkelerden biri de Rusya. Son yasaklanan tarım ürünlerinin de yasaklarının kalkmasıyla birlikte tarım ürünlerinin ihracatı konusunda Türkiye'nin sıkıntısı kalkmış oldu. bu daha da Rusya'yla ticaret artarak devam edecek."

 

Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkci, valilikten sonra Atatürk Mahallesi sakinlerini ve esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Daha sonra da AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan Tüfenkçi, bir süre İl Başkanı Fatih Tek ve partililer ile toplantı yaptıktan sonra özel bir otelde, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar odası yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Sanayici ve esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Tüfenkci, Pertek İlçesi'nde düzenlenecek mitinge katılmak üzere kentten ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim