• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 6 °C

Bakan Tüfenkci: "Tunceli'deki istihdam potansiyeli Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya model oluşturacak"

Bakan Tüfenkci: "Tunceli'deki istihdam potansiyeli Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya model oluşturacak"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberindeki heyetle Tunceli Valiliğini ziyaret etti.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Tunceli'nin istihdamı noktasında valiliğin başlatmış olduğu bakanlıklarımızın da destekleriyle oluşturulan istihdam potansiyeli, küçük esnaf ve işletmeler bakımından bir model oluşturacak, bu modelin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki birçok ilimizde de uygulanabilirliğinin görülmesi bakımından da önemlidir" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberindeki heyetle Tunceli Valiliğini ziyaret etti. Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ve kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci ve Yılmaz şeref defterini imzaladıktan sonra kent hakkında brifing aldı.

Tunceli'nin gelişen, değişen bir kent olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Baktığımız zaman Tunceli'nin doğasıyla, Munzur Çayıyla, insanıyla bu gelişime açık olan illerimizden birisi. Terör örgütlerinin Tunceli'ye olan baskısını AK Parti hükümetlerinin son zamanlarda vermiş olduğu terörle mücadeledeki başarısıyla beraber şehrin birliğe, beraberliğe, sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye yönelik vasfının ortaya çıkması Tunceli'nin gelecek için ne kadar umutlu olduğunu göstermesi bakımından önemli. Valimiz göreve başladıktan sonra belediye ve valilikle yapılan hizmetlerin gözle görülür şekilde farklılaştığını, farkındalık oluşturduğunu görüyoruz. İlin istihdamı noktasında valiliğin başlatmış olduğu bakanlıklarımızın da destekleriyle oluşturulan istihdam potansiyelinin, küçük esnaf ve işletmeler bakımından bir model oluşturacağını ve bu modelin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki birçok ilimizde de uygulanabilirliğinin görülmesi bakımından da önemlidir" dedi.

"Munzur'un korunması yönünde adımlar atılacak"

Munzur Çayı'nın Tunceli için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Bakan Tüfenkci, "Munzur, Tunceli'nin güzelliklerine güzellik katan çaylarımızdan biridir. Bu anlamıyla Munzur Çayı'nın ıslahı ve korunması önemli. Munzur üzerine HES yapılmamasına yönelik talepleri de biz hem başbakanımıza hem de cumhurbaşkanımıza iletip inşallah Tunceli halkının isteği doğrultusunda o güzelliklerin doğal şekilde muhafazası şeklinde adımlar atılacaktır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ve Tunceli, 2023 perspektifinde çok daha iyi bir noktaya gidecek"

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise, "Bu huzur ve güven ortamının pekişmesiyle halkımızın ihtiyaçları çok daha iyi görülüyor. Biz de mutlu oluyoruz. Huzur ve güven ortamının pekişmesi için hem gecesini gündüzüne katan güvenlik görevlilerimize hem de halkımıza hizmet yolunda gece gündüz çalışan valimize ve büktün ekibine çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönem Tunceli'nin çok daha rahat bir ortamda hızla geliştiği ve değerlerinin insanları için çok daha güzel kullanıldığı bir dönem olacak. Tunceli'nin çok önemli değerleri var. Munzur bunlardan biri. Sadece Tunceli'nin değil bütün hepimizin değeri, güzelliği. Tunceli'nin tabiatı çok güzel. Tunceli, üniversitesiyle, altyapısıyla diğer çabalarla bu varlıklarını daha fazla kalkınma yönünde kullanacak. Kalkınma derken sadece ekonomiden bahsetmiyoruz. Sosyal, kültürle, sanatsal hayatıyla her bakımdan daha ileriye giden bir toplumdan bahsediyoruz. İnşallah tüm Türkiye ve Tunceli, 2023 perspektifinde çok daha iyi bir noktaya gidecek. Bizler de her zaman ilimizin yanındayız. Her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

 

Yaptıkları her yatırımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile tüm bakanların desteklerini esirgemediğini belirten Vali Sonel de Tunceli halkı adına hepsine teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim