• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 21 °C

Bahar geldi, koyunlar kuzularla buluştu VİDEO HABER

Bahar geldi, koyunlar kuzularla buluştu VİDEO HABER
Kapılar açıldı, kuzuları annelerine kavuşma heyecanı sardı. Pertek ilçesinde iki ayrı bölümde tutulan koyun ve kuzular günde 2 kez bir araya geliyor. Anneleri yavrularını emziriyor.

 

Pertek ilçesine bağlı Corovan köyünde hayvancılıkla uğraşan Günay Acım ve Uğur Aday günde iki kez kuzuların anneleri ile buluşturduklarını bu işinde kendilerini mutlu ettiğini söylüyor.

Bahar mevsimiyle birlikte yeni doğan kuzuların süt emzirmesi, annelik duygusunun tüm canlılarda değişmediğini gösteriyor. Koyunların ahırın önüne gelmesiyle birlikte kapılar açılınca hücum eden kuzular, koku ve ses yöntemiyle 500 koyun içinde annelerini arıyor. Annelerine kavuşan kuzular, o sütün tadını çıkarıyorlar.

Kuzuların koyunlarla buluşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Günay Acım, “Baharın gelişiyle birlikte  hayvanların doğması, kuzuların koyunlarla buluşması ve bizim  bununla beraber olmamız bize huzur veriyor. Sürekli çalışsakta ve hafta sonumuz olmasa da yinede mutluyuz. Bizim kazancımız bunlardır.”dedi.kuzularin-bulusmasui-(1)-min.jpg

Yıllardan beri hayvancılık yaptığını ve her baharda bu buluşmaya tanıklık ettiğini ifade eden Emine Aday ise “Koyunlarımız kuzladı bizde bunları emdiriyoruz. Bunlar annelerine gidince bizde seviniyoruz. Bir anne çocuğuna kavuşur gibi seviniyorlar. Onlar sevinince bizde seviniyoruz.”diye konuştu.

Kuzuların doğuşunun kendilerine maddi ve manevi bir mutluluk kattığını söyleyen Uğur Aday, “Biz hayvancılıkla uğraşıyoruz. Bu işi yapıyoruz yıllardan beri, bizde baharın gelişiyle kuzular olur. Çünkü koyunlar beş ay önce çiftleşir ve beş ay sonra kuzular olur. Baharın  gelmesi demek yenilik demek, yeşillik demek ve umut demek. İnsanın içinde umutlar canlanıyor bu hayvanlarda da böyledir. Bizim için hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bize mutluluk katar. Biz her sabah beşte koyunu yemleriz, koyunlar gelir ve kuzuları koyunların altına iki kez salarız. Buda insanın içinde güzel bir hissiyat uyandırıyor.”dedi.

 

kuzularin-bulusmasui-(5)-min.jpgkuzularin-bulusmasui-(9)-min.jpgkuzularin-bulusmasui-(3)-min.jpgkuzularin-bulusmasui-(2)-min.jpg

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim