• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 14 °C

Baba Ocağı köyünün ulaşım sorunu çözülüyor

Baba Ocağı köyünün ulaşım sorunu çözülüyor
Dersim’de 60 yıldır 3 kilometrelik mesafe yerine 35 kilometre yol gitmek zorunda kalan Baba Ocağı köyü sakinleri için 71 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde köprünün yapımına başladı.

Köylerine gitmek için kullandıkları asma köprü yıkılınca evlerine ulaşım sıkıntısı yaşayan Babaocağı köyü sakinleri, yaklaşık 60 yıldır 3 kilometre yerine 35 kilometre yola gitmek zorunda kalması nedeniyle Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'le görüştü. Vali Sonel'in sorunun çözülmesi için yaptırdığı çalışmanın ardından 71 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde çift şeritli köprü projesi hazırlanarak temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Vali Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ferudun Bircan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum müdürleri ve köy sakinleri katıldı.

Köyde yaşayan vatandaşların bir sıkıntısını daha çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Vali Sonel;"Babaocağı köylülerimizin yıllardır yaşadığı ulaşım sorunu köprü yapılmasıyla son bulacak inşallah. Köprünün tamamlanmasıyla 35 kilometrelik yol 3 kilometreye inecek ve köyde yaşayan vatandaşlarımız şehre daha kolay ulaşacak. 71 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde yapılacak köprünün maliyeti 1,5 milyon TL olup bu konuda bize destek veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum"dedi.

Yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununun çözüme kavuşacağı için duyduğu mutluluğu dile getiren Babaocağı Köyü Muhtarı Veli Yoslun ise,"Özellikle cenazemiz ve hastamız olduğunda büyük sıkıntı yaşıyorduk. Uzun yıllardır bu sorun var. Ulaşım anlamında ciddi problem yaşıyorduk. Köprünün yapılmasıyla sadece Babaocağı Köyü değil aynı güzergahta olan 10 köy daha rahata kavuşacak. Köprümüzün yapımına başlanmasında sağladığı destekler için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Valimiz Tuncay Sonel'e tüm köylülerimiz adına teşekkür ederim"ifadelerini kullandı.

60 yıl sonra köprüye kavuşarak isteklerinin yerine getirilmiş olacağının dile getiren köyün eski muhtarı Kamer Dündar'da,"60 yıldır bu çileyi çekiyoruz. Bugüne kadar gelen bir sorun. Valimiz yaptırıyor. Büyük bir hizmet. O köprüden her geçtiğimizde Vali beye teşekkür edeceğiz. Allah razı olsun. Düzgün Baba yardımcısı olsun. Tunceli ile ilgilendi. Tunceli düzene girdi. Herkes kendisinden memnun" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim